Valverde: „Tovább fogunk jutni, ha kihasználjuk a helyzeteinket”

Dembélé játéka nem valószínű

Megtartotta a Lyon elleni BL visszavágó előtti sajtótájékoztatóját Ernesto Valverde, amin több aktuális témát is érintett a meccs és a játékosai kapcsán. A továbbjutást illetően alapvetően magabiztos volt, szerinte a játékosok fogják tudni kezelni a rájuk nehezedő nyomást, de kiemelte, ehhez jobb helyzetkihasználás is kell majd. Ezen felül elmondta, hogy Dembélé csak akkor fog kezdeni, ha 100%-os, mert nem akar egy cserét kockáztatni vele, Coutinho formajavulásában továbbra is bízik és Fekir jelentőségét is elismerte a túloldalon, viszont nem akar majd a Lyonhoz alkalmazkodni.

A Lyon elleni visszavágó

„Nem tudom, hogy fognak-e valamit változtatni az első meccshez képest. A 0-0-lal egyik csapat sincs továbbjutó helyzetben. A Lyonnak megvannak a fegyverei [amivel jó eredményt tudnak elérni], különösen a támadásokat illetően, nagyon gyors játékosaik vannak, amit meg fognak próbálni kihasználni. Általában kezdeményezők és tudják ők is az idegenbeli gól értékét és ezt is kihasználhatják majd. De tovább fogunk menni, ha ki tudjuk használni a lehetőségeinket, amiket az odavágón nem tudtunk.”

A tavalyi Roma elleni bukás

„Nem foglalkozunk azzal, ami egy éve történt, beszéltünk róla már hosszasan. A mostani meccsünkre figyelünk és az odavágó számít csak. Az idei BL is azt mutatja, nem sokat jelent előnyt szerezni az első meccsen, mert a riválisok képesek megfordítani az állást. Az eredmények kiegyenlítettek és győzni kell, ha valaki tovább akar jutni.”

A Lyon az idei bármelyik korábbi idegenbeli BL eredményével továbbjutna szerdán

„Függetlenül attól, hogyan alakulnak a meccsek, a nehéz helyzetekben eddig mindig jól válaszoltunk. Az idei év sem különbözik ebben. A holnapi meccs is 90 perc lesz, ami alatt bármi megtörténhet, pillanatok alatt lehet siker és bukás is.”

A játékosokon lévő nyomás

„Ennyi mérkőzés után, azt hiszem, ezt a teher dolgot egész jól viselik a játékosok. Tudjuk, hogy eljön mindig az ideje annak, amikor ilyen meccseket kell játszani, de minket csak a futball szempontok foglalkoztatnak. Nyilván van rajtunk nyomás, hogy tovább jussunk, de most csak a játékunkra figyelünk.”

Dembélé sérülése és lehetséges játéka

„Meglátjuk, hogy érzi magát és úgy döntünk. Ha nincs rendben, nem fog játszani. Meghatározó meccset játszunk, de nem fogunk kockáztatni, hogy le kelljen esetleg cserélnünk. Ugyanannyira foglalkoztat a dolog, mint más játékos esetében. Máskor volt, hogy Messi nem játszott – ilyenkor ez van…”

Coutinhóban továbbra is bízik

„Az csak ránk tartozik, hogyan kezeljük csapaton belül a dolgokat, de próbáljuk biztosítani, hogy mindenkinek meglegyen a magabiztossága és a legjobb verzióját tudja adni. Tőle is a legjobbját reméljük.”

Zidane visszatérése a Madridhoz

„Az olyan csapatok kiesése, mint a Real vagy a PSG komoly tény, amit figyelembe kell vennünk nekünk is, a Lyont pedig nagyra értékeljük. Zidane egy nagyszerű edző, aki egy nagyszerű csapathoz tér vissza. Mindenkinek megvannak a saját döntései, neki is. Azt hiszem, nemsokára újra találkozunk.”

Fekir újra játszhat eltiltása után

„Ő egy meghatározó játékosa a Lyonnak, főleg az utolsó harmadban, remekül lő távolról. Talán a legfontosabb játékosuk, ezt észben kell tartanunk.”

A BL különlegessége

„Mindenkinek valami mást jelent, de a Bajnokok Ligája más, észrevehetően. Az összes meccs a rivaldafényben van és az összes meccs nagyon fontos. Emiatt különösen nagy koncentrációt is igényel.”

A csapat játékrendszere

„Van több lehetőségünk, még nem eldöntött, melyik lesz, de majdnem. Holnap meglátjuk, de nem arra koncentrálok, hogy az ellenfél mit tervez ellenünk.”

A Camp Nou támogatása

„Azt kérem, hogy legyenek velünk és hajtsanak minket előre, hogy gólt szerezzünk.”

***

Barçás táskákra vágysz? Kijöttünk hátizsákokkal, sporttáskákkal, és tornazsákokkal is. Nézz körül és válassz az Eurobarca Shopban!