„Kilenc forduló van már csak hátra, mindegyik olyan, mint egy döntő”

Valverde a Villarreal elleni meccs előtt

Ernesto Valverde megtartotta a keddi Villarreal elleni bajnoki mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A spanyol szakember beszélt az aktuális ellenfélről, a rotációról és a kerethez tartozó labdarúgókon kívül Griezmann neve is elhangzott a sajtóteremben.

Villareal

„Nehéz helyzetben vannak, az előző mérkőzésen 2-0-s előnyt adtak el a Celta ellen és végül pont nélkül térhettek haza Vigoból. Az is igaz, hogy jelenleg a tabella hátsó részében helyezkednek el, de kiváló meccseket játszottak a Sevilla, a Real Madrid és az Atletico ellen is, az Európa Ligában pedig a negyeddöntőbe jutott a csapat. Kilenc forduló van már csak hátra, mindegyik olyan, mint egy döntő. Mi a bajnoki címért küzdünk, ők pedig azért, hogy feljebb kerüljenek a tabellán. Ez lesz a legnehezebb idegenbeli meccsünk, mert ez a következő. Utazunk majd még az Eibarhoz és az Alavéshez, ezek is nehéz kirándulások lesznek, de játszunk még a kiesés elől menekülő csapatokkal is, akik mindig keményen küzdenek az utolsó pillanatig.”

Messi

„Sosincs megfelelő forgatókönyv, holnap meglátjuk mi lesz vele. Természetesen szemmel tartjuk az Atleticot, de a keddi mérkőzés is rendkívül fontos, ahol ugyanúgy három pontot tudunk megszerezni, mint hétvégén az Atletico ellen.”

Rotáció

„Meg kell nyerjük a mérkőzést, mert az ellenfeleink várják, hogy hibázzunk és azt kihasználva közelebb kerülhessenek hozzánk. A csapat minden játékosa kiveszi a részét a csapat játékából, természetesen vannak, akik többet játszanak és vannak, akik kevesebbet, de ez minden csapatnál így van.”

Piqué

„Meglátjuk holnap, hogy játszik-e vagy sem.”

Előny a tabellán

„Nem jelent extra terhet. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot, ugyanúgy, mint a minket üldöző csapatok. Kilenc meccs van még hátra a bajnokságból, ha ezek közül hatot megnyerünk, akkor a bajnokságot is megnyerjük.”

Griezmann

„Sem mi, sem pedig az Atletico nem beszél róla, pletykák pedig mindig is lesznek. Ezekhez hozzá vagyunk már szokva, ugyanúgy ahogy ők is.”

Kupák és címek

„Három sorozat megnyeréséért vagyunk még harcban és egyformán közel és távol van mindegyik. Minden apró dolgokon dől el, és még nem nyertünk semmit. Azóta, hogy tavaly júliusban elkezdtük a munkát, erre az időszakra készültünk és mindenki a legjobbját fogja nyújtani.”

Motiváció

„A játékosok tudják, ugyanúgy ahogy én is tudom milyen nehézségeken kell átesni a győzelemért. Ugyanez volt a helyzet az Espanyol ellen is. Tudjuk, hogy semmi sem biztos, amíg el nem érjük őket. Tisztában vagyunk a Villarreal elleni meccs fontosságával és az Atletico elleni meccs jelentőségével is, ami még változhat a keddi meccs eredményétől függően.

Coutinho

„Egy játékos sincs a másik fölé helyezve. Vannak időszakok, amikor egyikük többet játszik, mint a többiek, de mindannyian a legjobb Dembélét és Malcomot szeretnénk látni.”

Bajnokok Ligája

„A múltban, akkor nyerte meg a Barça a Bajnokok Ligáját, amikor a bajnokságban is sikerrel járt. A BL motiválja a szurkolókat és a játékosokat egyaránt, de nem szabad elfelejteni, hogy egy rossz meccs, vagy akár 15 rossz perc megbosszulhatja magát. Az elejétől a végiéig jól kell teljesíts, és ahhoz, hogy a ebben a sorozatban szerepelj, jól kell teljesíts a hazai bajnokságban, ami számomra kulcskérdés.”

Dembélé

„Nem tudom mikor tér vissza. Nem tudom, hogy szombaton ott lesz-e a keretben, vagy a Manchester ellen, esetleg később, de az orvosok által kiírt határidőn belül vagyunk még.”

*Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, egyedi de visszafogott minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!