“Nem kérünk elnézést, hogy Messi nálunk játszik”

Valverde a továbbjutás után

Ernesto Valverde szerint a Barcelona csak a meccs első 5 percében szenvedett meg a Man. Utd. ellen, de ezt követően uralta a játékot. Nagyon be akartak jutni a legjobb négy közé, és a döntőbe is be akarnak.

Összkép

“Az igaz, hogy a meccs elején volt öt nehéz percünk, de aztán jött másik nyolcvanöt perc, és ezek nem teltek rosszul. Az első félidőben lőttek nekünk egy kapufát, számukra ez sokat jelentett, erőt adott, nekünk pedig egy figyelmeztetés volt. Amint megtaláltuk a kiutat a letámadásukból, a dolgok már jobban mentek.”

Túljutottak a negyeddöntőkön

“Nagyon bíztunk benne, hogy meg tudjuk nyerni ezt a párharcot, nem tagadom. Jó ideje nem voltunk az elődöntőben a BL-ben, és most nagyon rá voltunk erre hangolódva, de a fociban soha nem lehet tudni, hogyan alakul. Bizonyítottuk, hogy komolyan, nagyon jól koncentrálva tudunk futballozni. Az is sokat jelentett, hogy a saját szurkolóink előtt juthattunk tovább. Meglátjuk, sikerül-e a döntőbe jutni.”

Favoritok?

“Két jó meccset játszottunk, amire szükség is van, ha tovább akarsz jutni a BL-ben, attól függetlenül, hogy minket jobban vagy kevésbé tartanak favoritnak. Jó állapotban vagyunk, és bízunk magunkban a következő körre, ahol majd egy nagy ellenfél vár ránk. De erre még van 10-15 napunk. Szeretnénk bejutni a döntőbe.”

Cristiano nincs már a BL-ben. Jól jön ez a csapatnak?

“Nem játékosokat, hanem csapatokat figyelek. Ugyan nincs ott a Juve, de ott lesz az Ajax. Az nyilvánvaló, hogy semmi nincs előre megírva, nagyon oda kell figyelni, hogy milyen csapattal is találkozunk.”

Messi húzta ki őket a gondokból a meccs elején?

“Ő mindig megold problémákat, ez nyilvánvaló. Nagy játék és nagy gól volt, amit szerzett, de ekkor már jól benne voltunk a meccsben. Nem fogunk elnézést kérni azért, mert rendelkezünk Messivel. Számunkra nagy áldás a jelenléte.”

Ellenfél az elődöntőben

“Ez a BL, senkinek sem biztos a továbbjutása, mert nincs olyan eredmény, ami garantálná az odavágó után, hogy továbblépsz. A Liverpool favorit, mert jó előnyük van, de majd holnap meglátjuk.”