„Az elsődleges célunk mindig a Liga, de természetesen a BL-ben is szeretnénk a legjobbak lenni”

A Barcelona spanyol középhátvéde, Gerard Piqué tartott sajtótájékoztatót a Napoli elleni felkészülési mérkőzés előtt. Piqué számos témáról, például Neymar és Coutinho helyzetéről is beszélt Miamiban, valamint a Real Madridnak is odaszúrt.

 

 

A keret erőssége

„Az érkezők pluszt jelentenek a csapat számára. Nagyszerű játékosok csatlakoztak hozzánk, akik segíteni fognak nekünk az összes sorozatban.”

Célkitűzések

„Mindenkinek más a véleménye erről, de figyelnünk kell a várakozásokra, nehogy visszafelé süljenek el. Idén megnyertük a bajnokságot és vannak, akik mégis elégedetlenkednek. Mindent meg szeretnénk nyerni, de a földön kell maradjunk. Az elsődleges célunk mindig a Liga megnyerése, de természetesen a Bajnokok Ligájában is szeretnénk a legjobbak lenni. Ez azonban sosem egyszerű.”

Neymar

„Ő egy nagyszerű játékos, aki ismeri a klubot, a várost, és tudja, mit jelent a Barça mezét hordani. Tudom, hogy ez egy bonyolult ügy, ő a PSG-ben játszik, a mi keretünk pedig már így is elég erős, hogy minden sorozatban versenyben legyünk a végső győzelemért. Ismeritek a kapcsolatomat Neymarral, boldog lennék, ha ismét itt lenne velünk. Az, hogy ő most a PSG játékosa nem változtat a véleményemen. Természetesen szoktam vele beszélni, de azok magánbeszélgetések, nem tartoznak ide. Két éve még velünk volt, meglátjuk, mi fog történni. Egy biztos: elő kell lépnie, ha vissza akar térni.”

Griezmann

„Nem számít, hogy mi történt tavaly. A lényeg, hogy most már velünk van.”

Ancelotti

„Nagyon eredményes karriert tudhat maga mögött. A Napoli hozzánk hasonló stílusban játszik a keze alatt, szeretik, ha náluk van a labda és kontrollálhatják a meccseket.”

Coutinho

„Természetesen azt szeretném, ha maradna, de megértem, hogy azt teszi, ami számára a legjobb. Az átigazolási időszak utolsó napjaiban fog eldőlni, hogy megy vagy marad, de ez nem az én döntésem, hanem Philippé és a klubé. Remélem, boldog és elégedett lesz majd a döntésével.”

Messi beszéde a Gamperen

„Nem került ránk több nyomás, mert már így is sok van a vállunkon. Ha nem triplázunk, akkor az már rossz szezonnak számít. Messi a kapitányunk és a beszédével próbál közelebb hozni minket a szurkolóinkhoz. Nagyon sok minden történhet egy év alatt, nekünk pedig mindenre fel kell készüljünk.”

 

 

A Liga elértéktelenedett

„Egyet tudok érteni azokkal, akik szerint nem tartják olyan értékesnek a Ligát manapság. Egyedülálló eredményt értünk el azzal, hogy az utóbbi 11 évben 8-szor lettünk bajnokok, ráadásul a spanyol bajnokságot nyertük meg ennyiszer, ami a legerősebb a világon. Olyan csapatok előtt nyertünk 15-20 pont előnnyel bajnoki aranyat, mint a Real, az Atletico, a Valencia vagy a Sevilla, akik Európában sorra nyerik a Bajnokok Ligáját és az Európa Ligát. Ezért tarthatják értéktelenebbnek a Liga-győzelmet, mert míg az európai porondon sikeresek, addig otthon mi vagyunk fölényben. Eldobhatnánk a bajnoki elsőséget és a kupát egy BL-győzelemért, de mi nem játszunk orosz rulettet. A Liga az alap, ezen kívül pedig próbálunk minél jobb eredményt elérni a többi sorozatban.”