Valverde: „Az Inter sokat változott tavaly óta, de Contét ismerjük”

Piqué vs. elnökség: "A polémiák jöjjenek kívülről, ne pedig a klubon belül hozzuk létre őket"

Ernesto Valverde vezetőedző igyekezett csökkenteni a jelentőségét a Piqué által képviselt keret és az elnökség közötti konfliktusnak, és megpróbálta a figyelmet az Internazionale elleni mérkőzésre terelni. Valverde szerint az olaszok teljesen más futballt játszanak, mint egy esztendővel ezelőtt, ám Antonio Conte ellen már megküzdött a 2017-2018-as idényben, így pontosan tudja, mire számíthat a vasszigoráról ismert trénertől. 

„Mind a keretükben mind pedig a szakmai stábjukban komoly változások történtek a nyáron. Ráadásul egy teljesen másik szisztémában is játszanak, és teszik mindezt nagyon jól, hiszen az idei összes bajnoki mérkőzésüket megnyerték. Egészen fantasztikusan kezdték tehát az idényt. A tavalyi összecsapásaink ennek következtében csak félig nyújthatnak nekünk viszonyítási alapot, mert ez egy másik Inter. A vezetőedzőjüket ellenben már ismerjük, két szezonnal ezelőtt a Chelsea-t vezetve már játszottunk ellene. Nagyon nehéz nekik gólt lőni, stabil együttesről van szó.”

„A Slavia ellen nem volt jó napjuk, de aztán néhány nappal ezután kivételes teljesítményt nyújtva győzték le az AC Milant. Az ilyen jellegű találkozókon mindig a legjobb arcukat mutatják, ebben biztos vagyok.”

 

 

Az elvárás a Bajnokok Ligája megnyerése?

„Amint megkezdődik a szezon, mindig ugyanaz az elvárás velünk szemben: nyerni mindig és mindenhol. Ha nem sikerül győznünk, akkor problémák lesznek, ugyanakkor megvan a csapatunk ahhoz, hogy ezeknek az elvárásoknak megfeleljünk. A sorozatok, amiket megnyernénk, komoly szintet képviselnek, de nekünk sem kell szabadkoznunk, amikor a céljainkról beszélünk.”

Griezmann

„Az eddigiek alapján ki lehet jelenteni, hogy vagy középen vagy a bal oldalon játszik. Én már rengeteg alkalommal láttam a bal szélen futballozni őt az eddigi pályafutása során. Hogy a jobb oldalon jobb teljesítményre lenne képes? Gondolkoztam már rajta, hogy ott vetem be, meglátjuk majd.”

Piqué vs. elnökség

„Minket az érdekel, hogy azokra az összecsapásokra fókuszáljunk, amik előttünk állnak. Nagyok az elvárásaink magunkkal szemben, és tudjuk, hogy ekörül a klub körül mindig vannak konfliktusok, szóval ezért kell megpróbálnunk minél egységesebbnek lennünk. Attól függetlenül, hogy kinek is van igaza, a polémiák jöjjenek kívülről, ne pedig a klubon belül hozzuk létre őket!”

*A hétköznapokon is bárhol felvehető, elegáns v-nyakú pólót keresel, és ráadásul Barçásat? Íme az egyik tippünk!