„Mi vagyunk a Barça, minden mérkőzésen a győzelemért lépünk pályára”

A játékosok közöl Junior Firpo jelent meg a sajtó munkatársai előtt az Inter elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt. Firpo beszélt Messiről, Albaról és a saját fejlődéséről is a keddi mérkőzést megelőzően.

A tavalyi év

„Tavaly év végén a Betissel jártam itt és a Milan ellen játszottunk. Most, egy évvel később az Inter ellen léphetek pályára ugyanitt, a Bajnokok Ligájában a Barça színeiben. Hatalmas változás, előrelépés ez a számomra, remélem mindhárom pontot elvisszük Milánóból.”

A mérkőzés

„Mi vagyunk a Barça, minden mérkőzésen a győzelemért lépünk pályára. Bebiztosítottuk a továbbjutásunkat, így ezt a mérkőzést már tét nélkül élvezhetjük.”

Messi

„Alba Messi legjobb társa, sok éve együtt játszanak és anélkül is tudják, hogy mit fog tenni a másik, hogy akár egymásra néznének, de mi is kezdjük egyre jobban megismerni egymást Leóval.

Most nyerte meg a hatodik Aranylabdáját, nem tudom, hogy képes lesz-e bárki ezt megismételni. Ő a legjobb a világon és a legjobb a történelemben is. Nagy megtiszteltetés, hogy egy csapatban játszhatok vele. Leo addig fogja ontani a gólokat, amíg csak szeretné, nagyon sok van még benne és minden mérkőzésen megmutatja, hogy a legjobb szeretne maradni.”

Alba

„Tudom, hogy ha Alba visszatér az azzal fog járni, hogy a kispadra kerülök, de megpróbálom a legjobbamat nyújtani, utána pedig az edzőnk hozza meg a döntést.”

Személyes fejlődés

„Nagyon jó formában érzem magam. Kemény hónapok állnak mögöttem, egy teljesen új stílussal kellett megismerkedjek és hozzá kellett szokjak, hogy a legjobbakkal játszom valamint ahhoz is, hogy itt mindig a győzélem az elvárás. A Betisnél kicsit más volt a szerepem, de szeretnék tovább fejlődni, a legjobbamat nyújtani. Ebben nagyon sokat segítenek a mérkőzések és a csapattársaim is mindenben támogatnak.”

Hazavinnéd a Camp Nou-t? Megveheted, összerakhatod, gyönyörködhetsz benne. Irány a shop!