Setien: „Nagy a lelkesedés a csapatban. Hiszem, hogy jobbak lehetünk a riválisainknál”

A Barcelona számára szombat este kezdődnek újra a spanyol bajnokság küzdelmei a Mallorca otthonában. Quique Setién pedig első videokonferenciás sajtótájékoztatóját tartotta meg a Barcelona történelmében.

Az újságírók ugyanis saját otthonukból tették fel a kérdéseiket a katalánok vezetőedzőjének a koronavírus járvány miatt kialakult protokollok miatt. A Barcelona vezetőedzője beszélt a LaLiga újraindulásáról, a Semedo féle esetről, a Bajnokok Ligája esetleges lisszaboni találkozóiról, és a játékosok fizikai állapotáról is.

Az utóbbi három hónapról és a folytatásról

„Az első dolog, hogy kifejezzük a szolidaritásunkat a koronavírus összes áldozata és családjuk felé.  Azt akarjuk, hogy a betegek a lehető leghamarabb meggyógyuljanak. Minden edző bizonytalansággal fog érkezni a mérkőzésekre. Nem tudjuk, hogy ki hogyan fog reagálni erre a helyzetre. Az edzéseken érezhető volt a motiváció és a nyerni akarás. Nagy a lelkesedés a csapatban. Hiszem azt, hogy jobbak lehetünk a riválisainknál.”

Semedo Mallorca elleni szereplése

„Még nem döntöttem el, hogy kezdeni fog-e. Ez egy olyan dolog, ami magára a játékra, a focira nem lesz hatással.”

A Semedo eset hatásai csapaton belül

„Nagyon aggódott és megijesztette utólag az egész. Nem tudta, mi a helyzet. Nyilvánvaló, hogy tévedett. Beszéltem vele és bocsánatot kért. Tőlem is és mindenkitől. Tévedett. Ez csak egy hiba, ennyiben is marad”

Samuel Umtiti fizikai állapota

„Ő volt az egyedüli, aki hagyott ki edzéseket egy izomsérülés miatt. Megpróbált megfelelően visszatérni, de nyilvánvalóan még hiányoznak edzések a lábából. Jobban, mint a többieknek.”

A Bajnokok Ligája esetleges lisszaboni folytatásáról és a sorozatról

„A lisszaboni dolgok egyelőre feltételezések. Meglátjuk, hogy hivatalosak lesznek-e a későbbiekben. Egy picit bántana, hogy semleges pályán kellene játszanunk, amikor nekünk a Napoli vendégeként kellett pályára lépnünk. Azonban, ha a körülmények ilyenek lesznek, akkor elfogadjuk nincs más lehetőség. A bajnokságban saját magunktól függünk. De a világ legjobb játékosai nálunk vannak és ezt bármikor az előnyünkre válthatjuk”

Luis Suárez jelenlegi állapota, a Mallorca elleni játéka

„Bizonyára játszani fog. Még egy egész mérkőzést nem hiszem, hogy bír de meglátjuk. Jó állapotban van, azonban logikus hogy néhány mérkőzésre lesz szüksége ahhoz, hogy ismét a legjobb teljesítményt tudja nyújtani.”

A szünet hatásai

„A valóság az, hogy szerintem ez a szünet jót tett nekünk. Különösen a játékosok fejében. Sikerült javítani a hibákat és a fejekben is tisztázódtak a dolgok. Természetesen a többi csapat számára is ugyanúgy hasznos lehetett ez a helyzet.”

A nézők nélküli mérkőzések

„Ideális esetben mindannyian türelmesek vagyunk. Ezeket a helyzeteket minden csapat megtapasztalja majd. Eddig csak edzésen játszottunk egy mérkőzést, ez kevés. Ennek semmi köze nem lesz ahhoz, amikor a Camp Nouban nézők nélkül fogunk játszani.”

Arthur esetleges távozása

„Igaz, hogy beszélgettünk erről, de nem sokat. Világos, hogy vannak olyan játékosok akik a csapatban vannak, és mindegyikre szükségem van. A spekulációkat nem nagyon szeretem.”

Az újraindulást követő első napok

„Nem tudom, hogy jobb-e előbb pályára lépni, mint a Real Madrid, vagy sem. De ha választani kell, inkább játszom előbb. Ha nyersz és már túl vagy rajta, tökéletes, ha nem nyersz, várhatod, mit játszik az ellenfeled. De kevéssé érdekel, hogy mit játszik az ellenfél. Az első feladat az, hogy győzzük le a Mallorcát.”

Az öt cserelehetőség

„Nem tudom, hogy ez probléma-e . Legfeljebb három alkalommal kell végrehajtani az öt cserét. Ez olyan dolog, ami az előnyünkre és a hátrányunkra is válhat az adott helyzetben. Ez mindenkinek egy új helyzet, meglátjuk, hogyan sül el.”

Arthur fizikális és mentális állapota

„Arthurnak volt egy problémája, de ez már a múlté. A pihenés a bokaproblémái miatt jót tett neki. Jól tért vissza, jól teljesített az edzéseken. Nagyszerű játékos.”

Ezekben kell javulnia a Barcelonának

„Nem csak a labdakihozatalokon kellett javítanunk. Ez mindenesetre sok időt és nagyon sok elemzést igényelt. De sok mindenen dolgoztunk, próbáltunk javítani védekezésben és támadásban is egyaránt.”

A sűrű menetrend, túlterheltség

„Meglátjuk, mi fog történni menet közben. Messi és más játékosok is tudják, hogy hogyan kell tartalékolniuk az energiájukat. Ha van kockázat, akkor ők lesznek az elsők, akik ezt jelezni fogják nekem. Bízom a játékosaimban és ha kellemetlenségeket fognak érezni, akkor szólni fognak.”

Újra rajtol a bajnokság! Szurkolj a Barçának Hivatalos Sálakban! AKCIÓ: 4.690 Ft helyett 3.390 Ft