Setién: „Egy percet sem töltök el azzal, hogy elgondolkodjak, mi történhet velem”

A Barcelona a Celta Vigo után az Atlético Madrid elleni rangadón is 2-2-es döntetlent ért el, így a hátralévő mérkőzéseket mindenképpen meg kellene nyernie Setién csapatának, beleértve a holnapi Villarreal elleni találkozót is. A bajnoki tabellán négy pont a Real Madrid előnye a bajnoki trófeáért folytatott küzdelemben, ezért a katalánoknak meg kell nyerniük az összes találkozót és bízni abban, hogy Zidane alakulata fog még pontokat bukni a hátralévő fordulók során.

Quique Setién a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyben többek között beszélt a Lionel Messi jövővel kapcsolatban felmerült hírekre, Antoine Griezmann jelenlegi helyzetéről és Riqui Puig teljesítményéről is.

Messi

„Nem fogok spekulálni a jövőjével kapcsolatban, ez az önök feladata. Nem hallottam tőle semmit ezzel kapcsolatban. Nem akarok spekulálni. Ez nem az én feladatom. Látom őt minden egyes nap, jól edz és beszélünk azokról a dolgokról, amit meg kell beszélnünk. Tisztában van azzal, hogy mit kell tennie a mérkőzéseken, nem befolyásolja az életkora. Mióta itt vagyok mindig ugyanezt látom.”

A barcelonai időszaka

„Természetesen néhány dolgot megváltoztatnék. Amikor az ember látja az eredményeket, vannak olyan idők amikor azt gondolja: „ha másképp döntöttem volna, lehet másképpen alakulnak a tényezők” De nem minden döntés helyes és soha nem fogjuk megtudni, hogy a másik lehetőség jobb lett volna-e. Vannak dolgok, amiket soha nem fogunk megtudni. Vannak jó pillanatok, de néha rosszul döntesz, és még rosszabb lesz.”

Hátrány a bajnokságban

„Igaz, hogy a csapat néhány mérkőzésen pontokat bukott el, de a játékunk képe sokszor jó volt. Néha nem érdemeltük meg, hogy pontokat veszítsünk. Ha az eredmények nem jönnek, olyan dolgokat kell keresni, amit lehet még erősíteni. Vannak olyan dolgok is, amiket jól tettünk. Aspas gólja két pontot vett el tőlünk Vigóban. Vannak olyan körülmények, amelyeket nem tudsz kontrollálni. Hátrányban vagyunk, de folytatjuk a harcot.”

Griezmann

„Rendben van, beszéltem vele. Olyan játékos, aki meg tudja érteni a helyzetet, mint ahogy ez az összes eddigi esetben is történt. Rendkívüli játékos. Nagyon pozitív és száz százalékban számítunk rá, amikor visszatér a pályára. Nagyszerű játékos és nagyon fontos a klubnak. Ha ő játszik, megkérdezik tőlem, hogy Ansu Fati miért nem szerepel. De mindenki nem tud játszani, a saját elképzeléseim alapján döntök, illetve aszerint, amit az edzéseken látok. Tekintettel vagyok a csapaton belüli hierarchirára is, de de egy olyan klubban, mint a Barcelona, ​​sok nagyszerű játékos van, és mindenki képes lehet jól teljesíteni. Tudom, hogy néhányuk dühös lehet, de nem lehetnek mind ott a kezdőcsapatban. A döntésem felelősséget vállalom.”

A személyes helyzete

„Egy percet sem töltök el azzal, hogy elgondolkodjak, mi történhet velem. Arra koncentrálok, amire koncentrálnom kell: fenntartani az elvárások szintjén. Pontosabbak kell legyünk, de egy pillanatot nem töltök azzal, hogy a saját helyzetemmel foglalkozzak.”

„Vannak fájdalmai a térdében, meg kell várnunk a pontos orvosi jelentéseket, csak ekkor tudhatjuk meg, mennyire súlyos a sérülése és hogy mennyi időt kell majd kihagynia.”

Luis Suárez

„Olyan játékos, akinek a pályán kell lennie, számos gólt szerzett már a csapatunk számára és úgy gondoljuk, hogy a továbbiakban is ezt teheti, így a pályán kell lennie. Bízunk benne. Pihentetni is próbáljuk, de ez mindig a körülményektől függ. Megpróbálsz mindig jó döntéseket hozni.”

Riqui Puig

„Mindannyian látjuk a játékát, nagyon fontos lépést tett előre, ezért is van ott rendszeresen a kezdőcsapatban. Minden edzésen beszélek vele, hogy ne elégedjen meg azzal, ahol tart, folyamatosan fejlődnie kell. Tudja, hogy nagy lehetőség nyílt előtte és a lehetőségeket amiket adunk neki. Ez a követendő út.”

Apróságokon múlik a bajnokság

„A focinak vannak olyan részletei, amelyeket kézben tudunk tartani, míg vannak mások is, amelyeket nem. Ezek azok a dolgok, amik a játékosok pontosságán, hibáin múlnak, a játékosok rendelkeznek felette. Nagyon sok dologról beszélünk, de végeredményben, végül a pályán már a játékosok beszélnek. A pontosságuk és a tehetségük mindent felülír, bármit is beszéltünk meg azelőtt. Számít a szerencse is, olyan dolgok, amik apróságokon múlnak, mint például Aspas gólja. Ez pedig végeredményben arról szól, hogy elveszítesz vagy megnyersz egy bajnokságot.”

Játékvezetők

„Természetesen vannak olyan dolgok, amikre felkapod a fejedet, de az ezzel kapcsolatos véleményemet megtartom magamnak. Végeredményben sokszor nem is tudod, hogy miért látod a dolgokat egy kevésbé objektív szemüvegen keresztül. Mindig vannak és lesznek is vitás helyzetek, ez hozzá tartozik a cirkuszhoz, amiben élünk.”

AKCIÓ! Barçás nyári pulóver 12.990 Ft helyett 9.390 Ft!