Setién: „Ha nyerünk, akkor sem mi küldjük az Espanyolt a másodosztályba”

Quique Setién megtartotta az Espanyol elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A szakember többek között a Villarreal elleni győzelemről, Bartomeu szavairól és Antoine Griezmann nagyszerű teljesítményéről is beszélt.

A Villarreal elleni siker

„Nagyon boldogok vagyunk. Az eredmények mellett az érzések is fontosak. A Villarreal elleni győzelem többet jelent, mint három pont. Jobban játszottunk, mint az előző mérkőzéseken. De minden mérkőzés különbözik és mindig megnézzük, hogy miben tudunk esetleg javulni. Folyamatosan próbálunk javítani a játékunkon.”

A menesztéséről szóló hírek

„Nem volt rossz érzésem ezzel kapcsolatban. Nem éreztem azt, hogy a kinevezésem óta a dolgok megváltoztak volna. Csak a munkámra koncentrálok. A klubnál elégedettek az általunk elvégzett munkával. Nem napról-napra élek, nagyobb figyelemmel kisérem a dolgokat.”

Bartomeu szavai a videóbíró kapcsán

„Szerintem nem rossz dolog, ha valaki kifejti a véleményét. Ezt mindannyian megtehetjük. Vannak olyan pillanatok, amik mindannyiunkat meglepnek. Olyan döntések születnek, amit az egyik mérkőzésen látunk, a másikon viszont már nem. Rendkívüli eszköz, de nem egységesen használják. Szükségesnek látom, hogy ez változzon.”

A Real Madrid külön bánásmódban részesül?

„Előfordulnak, hogy az ítéletek egyszer az egyik, egyszer pedig a másik csapatnak kedveznek. Eddig is így volt, és ezután is így marad.”

A bajnokság megnyerése

„Természetesen megnyerhetjük a spanyol bajnokságot. A valóság és a matematika is ezt mutatja. Ez nem könnyű, de nem az ellenfelekre kell gondolnunk. Csak arra, hogy az összes hátralévő mérkőzésünkön nyerjünk és hogy ezeken lehessen látni fejlődést. Bármi amit teszünk, biztosan a hasznunkra válik a következő sorozatra  is.”

Arthur

„Ez nem ugyanaz a helyzet mint korábban, mert aláírt egy másik csapathoz. Azonban továbbra is nagyon lelkesen folytatja a munkát. Az hogy játszik-e: a mérkőzésektől a csapattársaktól és a taktikától is függ.”

Frenkie de Jong

„Ideális lenne, ha visszatérhetne a pályára a Real Valladolid ellen. Ma már a csapattal edzett, de kisebb intenzitással. Meglátjuk milyen gyorsan épül fel és mikor térhet vissza majd a pályára.”

A fiatal játékosok

„Figyelembe vesszük a helyzetüket. Megpróbálunk nekik játéklehetőséget adni, de ez nehéz mert olyan döntéseket kell meghozni, hogy közben a sorozatokban való versenyt is szem előtt tartsuk.”

Griezmann

„Másnap egészen más hangulatban volt, mint eddig bármikor. Sokkal koncentráltabb volt. Kiváló képességekkel rendelkezik és képes hozni azt a szintet, amit elvárnak tőle. Azonban Antoine mellett Sergi Roberto hozzájárulását is ki kell emelni a Villarreal elleni győzelemből”

A Griezmann, Suárez, Messi hármas

„Már azt érzi az ember, hogy tökéletesen egymásra találtak, de szerintem ez már korábban is megtörtént. Legutóbb ez látványosabb volt, mert gólokat eredményezett az összjátékuk. Nem csak egy meccs alapján mondom, szerintem a dolgokat hosszabban visszatekintve kell megítélni. Minden meccsen sok változó van, és az is számít, hogy a riválisok mit játszanak.”

Espanyol

„Ha holnap nyerünk, akkor sem mi küldjük őket a másodosztályba. Ha ez megtörténik, az a teljes idény következménye, ami most ér a végére.”

Sportszakmai tervezés

„Nagyon gyakran beszélünk Abidallal. Ez teljesen megszokott dolog ebben az időszakban.”

Ansu Fati

„Ő egy nagy jól tanuló, befogadó típus, aki fejben maximálisan odateszi magát. Elégedettek vagyunk azzal, ahogyan dolgozik. Előtte van még az egész pályafutása, és ő apró lépésekkel folyamatosan fejlődni fog. Mentálisan nagyon felkészült, jól csinálja, amit csinál.”

Vidal

„Nagyon sok dolgot ad nekünk. Mindig lelkesedést és elkötelezettséget mutat, mindig azért dolgozik, hogy segítséget nyújtson a csapatnak. Szerencsések vagyunk, hogy velünk van. Nem tudjuk, hogy folytatni szeretné-e itt, de én számítok rá.”