„Ahhoz, hogy Messi boldog legyen, nyernünk kell a meccseket”

Sokat beszélt konkrétan egy-egy játékos helyzetéről és az esetleges igazolásokról Ronald Koeman – a Celta elleni bajnokit felvezető sajtótájékoztatóján. A tréner elismerte, hogy keresnek még játékost, a középcsatár és a középső védő poszt is erősítésre szorulna. Utóbbira egyenes azt a kifejezést használta, hogy ott „gyengék vagyunk”.

Celta

“Nehéz meccset várunk. Az elmúlt években a Barça nem  tudott nyerni ezen a nehéz pályán. A Celtának technikailag remekül képzett futballistái vannak. Nagyon jók kell legyünk, hogy ha nyerni akarunk.”

Messi

“Nem tudom, hogy Messi kijelentései után nyugodt életem lesz-e. Nem hiszem. Mindig van valami. De az mindig pozitív, ha a kapitány egységet kér, remélhetőleg nyugodtabbak lehetünk, különösképpen az elmúlt időszakhoz képest. Szerintem a legjobb csapatot kell megtalálnunk számára is, ahol ő is tud remekelni, és a legjobb teljesítményre képes. És az ehhez szükséges formulákat keresni az edzéseken, mert ő a győzelemnek él, még az edzéseken is. Ahhoz, hogy boldog legyen, nincs más megoldás, nyerni kell a meccseket.”

Dest:

„Megcsinálja az orvosi vizsgálatokat, és még alá kell írnia a szerződését. Amíg nem írja alá, nem fogok véleményt mondani. De fiatal játékos, és kell változtatni dolgokat itt. Versenyeznie kell majd a szélsőkkel, de az jó, hogy a kora ellenére már tapasztaltabb, játszott már a BL-ben is, és biztos vagyok benne, hogy nagyon hasznos lesz a Barça számára. Beszéltem vele a nemzeti csapat kérdéséről, és az ő döntése volt, hogy az amerikai válogatottal akart tartani, nem a hollanddal.”

Pletykák Dembélé esetleges távozásáról

“Először is, ezek a döntések a klubra tartoznak, illetve a játékosra. Számolni fogok vele. Nem játszott kezdőként, mert vannak más játékosok is, és Ansu bizonyította, hogy nagyon jó. Várnia kell a lehetőségére. Volt egy visszaesés a teljesítményében, de ma ismét remekül volt, nagyon jól dolgozott. Számolok vele.”

Lesz még igazolás ?

“Először is elemezni kell a keretet. Tudjuk, hogy a klub gazdaságilag problémákkal küzd, ahogyan minden más klub is. De van egy vagy két poszt, ahol keressük a javulás lehetőségét. A 9-es poszt az egyik ilyen. Dolgozunk, és vannak lehetőségek. Minden bizonytalan. A klub maximálisan azon dolgozik, hogy jöjjön egy játékos, ha pedig végül nem jön, akkor azokat használjuk, akik itt vannak, mert nincs semmi panaszom rájuk. A középső védő poszt még az, ahol gyengék vagyunk.”

Griezmann

“Nem aggódom miatta, nagyon jól teszi a dolgát. A jobb oldalról játszik, de több szabadsága van, hogy lépjen befelé és hogy kerüljön középre.  A holland válogatottal játszottunk Franciaország ellen, és ott is a jobb oldalon játszott. Nem csak középen tud játszani. Nagyon jól szakad el a védőitől. Több mélységet kell keresni a jobb oldalon is. Nagyon elégedett vagyok a munkájával.”

Braithwaite

“Én 9-esként számolok vele. Szeretnénk két vagy három játékossal bírni minden posztra. Ahhoz, hogy tudjunk cserélni, és a legjobb csapatot kiállítani. Leót helyeztük a 9-es posztra, de Griezmann is játszhatja, de ők más típusú játékosok, mint Braithwaite, aki inkább középcsatár. Lesznek lehetőségei, de keresünk még játékost.”

fc barcelona maszk