Rebrov: „Most Magyarországot is képviseljük. Megérdemeljük, hogy itt legyünk”

A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov is tartott meccset felvezető sajtótájékoztatót a Barça – Fradi Bajnokok Ligája nyitány előtt. Az ukrán szakember fő üzenete az, hogy magukra figyelnek, tudják, hogy mit játszanak, a Barcelona mindettől függetlenül nagyon veszélyes lesz rájuk.

Emlékszik még a legutóbbi alkalomra, amikor játékosként a Camp Nouba látogatott?

“Jó emlékeim vannak a Camp Nouról. Játékosként több gólt is szereztem itt, de most ez nem számít, nem gondolok rá. Abban bízom, hogy a játékosaim a maximumot nyújtják. A Barcelona és a Juventus a szűk elit tagjai.”

Van terve Messi ellen?

“Sajnos nagyon kevés időnk volt arra, hogy tervekkel készüljünk a meccsre. A hétvégi meccsünk után már készültünk erre a találkozóra, de kevés időnk volt.”

Milyen Barçát vár?

“Számomra nem sok minden változott velük kapcsolatban. Vannak új játékosaik, de ugyanúgy maguknál tartják a labdát, mint korábban. Ha változtatások vannak, ezt mindig meg is kell szokja egy csapat. Aggaszt az, hogy a hétvégén veszítettek, mert buzoghat bennük a bizonyítási vágy. Az jól látható, hogy Koeman új elképzeléseket honosított meg a csapatnál.”

A saját meccsüket játsszák

“Ez egy másik versenysorozat, és ehhez hozzá kell szoknunk. Más lesz, mint otthon játszani, nagyon sok játékosunknak nincs tapasztalata a Bajnokok Ligájában. A saját erősségeinket kell kidomborítanunk.”

Hogyan látja a saját csapatát?

“Nagy kedvvel jöttünk, még ha valamennyi idegességet éreztem is a játékosokon. Büszke vagyok  a csapatomra, nálunk nincsenek sztárok, de nagyon stabil az, hogy mit szeretnénk játszani. Megérdemeljük, hogy itt legyünk, és itt most Magyarországot is képviseljük. A játékosaim biztosan élvezni fogják.”

Messi gólínségben szenved?

“Nem szeretnék tanácsokat adni Messinek. Ha minket kérdeznek, nehéz lesz okosakat mondani neki. Nem szeretném azt mondani, hogy javulnia kell, mert ő a világ legjobbja”

Ansu Fati

“Szerintem Ansu nem játszott a Barcelona legutóbb meccsén, holnap viszont fog, és ő egy nagyon veszélyes játékos. A Barça teljes támadósora nagyon veszélyes.”

 

A Barça esélyes lehet a BL győzelemre?

“Nem szeretek erről beszélni. Mi csak saját magunkkal foglalkozunk, nem tudom, hogy ki az esélyes a végső győzelemre.”

A Fradi esélyei

“Szerintem a playoff előtt senki sem bízott bennünk. Keményen kell dolgozni. A játékosok idegesek egy kicsit, de ez normális. Jó játékot fogunk mutatni.”

Kedvez nekik, hogy nem lesznek nézők?

“Elképzelhető, hogy valamennyit kedvez, de már nem egy meccset játszottunk le közönség nélkül az elmúlt időszakban. A Bajnokok Ligájában mindegy, hogy vannak vagy nincsenek nézők. Jobb dolog nézők előtt játszani, de a szituáció olyan, amilyen.”

Messi talán pihenőt kap?

“Nagyon fontos meccset fognak játszani a Madriddal a hétvégén, de minden edzőnek fontos, hogy jól kezdjék a sorozatot. Nekünk ugyanúgy kell felkészülnünk akkor is, ha Messi játszik, akkor is, ha nem.”