Koeman: „Neymar? Normális, ha a Barça a legjobbakat akarja”

A holland szavai a Cádiz elleni meccs előtt

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman a szombat esti Cádiz elleni bajnokit megelőzően elmondta a véleményét a Messi jövőjével kapcsolatos kérdésekről, amelyről a Barcelona brazil legendája, Rivaldo is beszélt egy nyilatkozat során, illetve arra is kitért, hogy Samuel Umtiti hamarosan ismét kerettag lehet majd, erre legutóbb elég régen, még júniusban volt példa.

Cadíz

„A normális dolog az lenne, ha nagy labdabirtoklási fölényben lennénk a találkozón. Úgy tűnik az eddigi eredmények alapján, hogy nagyon nehezen nyernek hazai pályán, és inkább idegenben gyűjtik a pontokat. A mérkőzés egy nehéz helyszínen lesz, ahol koncentrálnunk kell majd arra, hogy a csapatunkhoz mért megfelelő szintén tudjunk majd teljesíteni a pályán, illetve hogy lehetőségeket alakítsunk ki a gólszerzéshez.”

Messi jövője

„Ismerjük Leo helyzetét. Ha egy személyt kellene megnevezni, akinek döntenie kell a jövőjéről, az maga Messi. Az ezzel a témával kapcsolatos kívülről érkező meglátások nem érdekelnek. A klub háza tájáról érkezett megjegyzések viszont nem segítenek abban, hogy megkapjuk a szükséges lelki békét. A kívülről érkező véleményeket nem tudjuk kontrollálni, de a belső ezzel szemben egészen más.”

Neymar és Messi

„A csapat érdekében mindig meg kell próbálnod elérni, hogy a legjobb játékosok itt legyenek. Nem szeretnék erről a témáról külön beszélni. A Barcelonánál normális, hogy a világ legjobbjait akarod megszerezni. Ha ketten ismét egy csapatba kerülnek , még jobb.”

A LaLiga küzdelmei

„Jelen pillanatban azt gondolom, hogy az Atlético de Madrid egy nagyon erős csapat. Kevés gólt kapnak és az idő múlásával egyre inkább előrébb léptek, ami a játékukat illeti. De ez egy hosszú szezon, amelyben sok minden megtörténhet. Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy még több pontot veszítsünk. Az év végéig minden meccset meg kell nyernünk.”

Mi van akkor, ha a csapat pontot veszít?

„Ezt a forgatókönyvet jelenleg nem vesszük figyelembe. Jelenleg a pozitív dolgokra gondolunk, nem pedig a pontvesztésre.”

Araújo

„Egy ideig távol volt a csapattól, de mindenkinek, aki kerettag lesz lehetősége majd játszani. Azonban még számos mérkőzés áll előttünk, ahol játszhat és meg kell várnom a megfelelő pillanatot a visszatérésével.”

Eric García

„Még túl korai beszélni a lehetséges érkezőkről. Már nagyon közel van Araújo és Umtiti visszatérése. Várnunk kell januárig, hogy elemezni tudjuk a csapatot, és eldönteni, hogy szükségünk van-e új játékosokra. Ezen kívül majd egy új elnökség is érkezik, akivel beszélnünk kell majd az esetleges érkezőkről, de először is meg kell majd néznünk, hogy van-e anyagi forrásunk az igazolásokra.”

Braithwaite

„Nagyon jól dolgozik, örülünk, hogy a csapat játékosa. A megtett erőfeszítéseinek köszönhetően sok területet biztosít a második hullámból érkező csapattársai számára.”

Umtiti

„Nagyon közel van a visszatéréshez. 60 percet játszott a B csapatban, és jól érezte magát, nem voltak kellemetlenségei. Ez azt jelenti, hogy készen áll a játékra. Azonban más körülményeket is figyelembe kell vennünk és végül meghozni a döntést. Nem minden mérkőzésen fogunk két középhátvéddel játszani. Meg kell vizsgálnunk más pozíciókat is, hogy elegendő játékosunk legyen a kispadon. Hamarosan ismét a keret tagja lesz.”

A fizetéssel való problémák, és a fizetéscsökkentés

„Ebben a tekintetben megállapodást kötöttünk a klubbal. Nem tudok erről többet mondani, sem másról. Ez nem az én feladatom. Tudjuk, hogy ez egy bonyolult helyzet, de minden klub számára az. Inkább amiatt aggódom, hogy a szurkolók minél hamarabb visszatérhessenek majd a stadionokba. A labdarúgásnak a drukkerek előtt kell lennie. ”

Dembélé

„Fizikailag sokat fejlődött. Mindegyik játékosnak fizikailag jó állapotban kell lennie, csak ekkor lehet képes a jó teljesítményre. Azt hiszem, hogy az idő múlásával egyre magabiztosabb lesz. Az utóbbi időben boldog. Észre lehet venni, hogy boldog, tovább folytatjuk a munkát vele. Nagyon elégedett vagyok teljesítményével az utóbbi időben. ”

Az elnökválasztás

„Nem aggódom, mert nem tudom, mi fog történni, vagy hogy melyik jelölt fog győzni. Ha ez kiderül, akkor meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Jelenleg maximálisan csak a mérkőzésekre koncentrálok, ami szerintem a legjobb, amit tehetek ebben a helyzetben.”

A szurkolók visszatérése

„Minden országban figyelik az eseményeket. Ez egészségügyi kérdésektől is függ. Ezen nem változtathatunk, mert nem vagyunk orvosok, akik sokat tudnának erről a járványról. Remélhetőleg lesznek szurkolók a stadionokban. Tudjuk, hogy nem biztos, hogy hamarosan bekövetkezik, hogy ismét nézők előtt lehessenek majd a találkozók, ugyanakkor mi ezt nem is fogjuk erőltetni, mert az egészség a legfontosabb.”

Griezmann

„Nagyszerű játékos, és különböző pozíciókban játszhat, akár csatárként is. Úgy gondolom, hogy a teljesítményével kapcsolatos változás nem azért van, mert most a „hamis kilences” poszton játszik, hanem azért, mert most már sokkal magabiztosabb. Ez mentalitás kérdése is.”

***