Pedri: „Nem szeretek határokat szabni magamnak. Továbbra is élvezni akarom a futballt”

Xavi Hernández vezetőedző mellett Pedri volt az a játékos, aki válaszolt az újságírók kérdéseire a csütörtök esti Napoli elleni Európa-liga találkozót megelőzően. Szóba került az Európa-liga, Xavihoz hasonlóan ő is elmondta, hogy nem szabad lebecsülni ezt a sorozatot és ha már így alakult, akkor természetesen meg akarják nyerni ezt a trófeát. Pedri arra bíztatott mindenkit, hogy látogasson ki a mérkőzésre, akinek erre lehetősége van, mert mindent bele fognak adni.

Mekkora jelentőséget ad az öltöző ennek a sorozatnak és mérkőzésnek?

„Igaz, hogy nem vagyunk ott a Bajnokok Ligájában, de becsülnünk és értékelnünk kell az Európa-ligát is. Versenyezni és nyerni akarunk.”

Xavi hasznosabb tanácsokat ad önnek edzőként, mint Koeman?

„Mindkettő személy sokat adott nekem. Koeman adta meg nekem először a lehetőséget, és ez nagyon fontos pillanat egy fiatal játékos számára. Xavi ugyanúgy látja a futballt, mint én, és ez számomra és az olyan fiatal játékosok számára, mint Nico vagy Gavi, nagyon fontos.”

Milyen érzés volt visszatérni a pályára egy ilyen hosszú sérülés után?

„Az igazság az, hogy ilyenkor néha nem tudod, hogyan és mikor fogsz újra játszani, de én jól éreztem magam. A visszatérésemen dolgoztam, és Xavi is önbizalmat adott nekem. Remélem, hogy a pályán megtudom ezt hálálni neki.”

Kit választanál Haaland és Mbappé közül?

„Én a Napoli elleni meccset választanám. Mindketten óriási játékosok, de nekem a holnapi meccsre kell koncentrálnom.”

Hol van a határ?

„Sokat kell tanulnom az olyan veteránoktól, mint Busi, akik sokat segítenek nekem. Nem szeretek határokat szabni magamnak. Továbbra is élvezni akarom a futballt.”

Ferran nehezen alkalmazkodik, hogyan látod az ő helyzetét?

„Remek a kapcsolatom vele, és jól látom őt. Szerintem sokat ad nekünk, különösen a gólok terén. És lesz még neki több is ebből. Örülök, hogy itt van, és jól megértem őt.”

Érzed a helyzet súlyát, hogy a Barcelona az egyik legesélyesebb az EL-ben?

„Nem hiszem, hogy ez teher. Minden alkalommal, amikor a Bajnokok Ligájában játszottunk, a favoritok között voltunk. Most rajtunk a sor, hogy mi legyünk az Európa-liga megnyerésének legfőbb esélyesei. A Barcelona mindig is a győzelemhez szokott, és ezt kell megadnunk a szurkolóknak.”

Hogyan keltené fel az emberek reményeit?

„Azt hiszem, az embereknek izgatottnak kell lenniük. És igaz, hogy az Európa-ligában játszunk, de arra bátorítom őket, hogy látogassanak ki az összecsapásra, mert mindent beleadunk a pályán.”

Hiányzik Messi?

„Leo sokat adott mindenkinek, és én élveztem a vele való játékot. De most már elment. Természetesen hiányzik, mert ő a világ egyik legjobb játékosa, de már nincs itt többé.”

Szeretnél több gólt lőni ebben a szezonban?

„Sokkal jobban és gyakrabban kéne betörnöm az ellenfél tizenhatosának előterébe és ezen dolgozom. Xavi megköveteli, hogy ez így legyen, és ezen szeretnék javítani.”

Mire van szükségetek ahhoz, hogy következetesebb legyetek?

„Az Espanyol ellen nem volt meg az a szünet, amire szükségünk lett volna a labda birtokában. Egységesebbnek kell lennünk.”

Mit gondolsz a Napoli középpályájáról?

„Fábiánt mindenkinél jobban ismerem onnan, jó kapcsolatot ápolok vele. Megpróbáljuk irányítani a játékot, és remélhetőleg így meg fogjuk nyerni a mérkőzést.”

***