Eric García: „Nem hiszem, hogy erőnlétbeli problémáink lennének”

Eric García az Eintracht Frankfurt elleni Európa-liga negyeddöntő visszavágója előtti sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire

Eric García képviselte a csapat játékosait az FC Barcelona – Eintracht Frankfurt Európa-liga mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón. Beszélt a csapat és az edző viszonyáról, az erőnlétről, védőtársairól, valamint jövőbeli terveiről is.

Xavi közelségéről

„Xavi közeli kapcsolatot ápol a játékosokkal, tanácsokkal látja el őket. Nem csak velem, mindenkivel, aki a csapathoz tartozik, tisztában van mindennel, pedig csak öt hónapja van velünk. Nagyon reményteli jövő előtt állunk.”

Elmúlt meccsek

„Méltóképpen kell képviseljük a klubunkat, így teljesen normális, hogy minden mérkőzésen győzelmi kényszerben futballozunk. Ennél a klubnál minden meccset meg kell nyerni. Voltak pillanataink, amikor nem jöttek az eredmények. Azonban biztos vagyok, hogy sikerülni fog. Remélem, a szurkolók is kijönnek és velünk lesznek.”

Erőnlét

„A csapatok egyre jobban járatják a labdát. Ez korábban nem így volt. Nem hinném, hogy erőnlétbeli problémáink lennének. Az olyan ellenfelek, mint a Levante, erősebben mennek a labdákért, ehhez kell alkalmazkodnunk.”

Araújo

„Másfél éve bizonyítja, hogy mennyire kiváló védő. Nagyon gyors. Ő a tökéletes belső védő, mert gyorsan előre tudjuk játszani vele a labdát. Ez a legjobb, ami történhet, a legjobb játékosokat Barcelonában tudni.

Az edzőkről

„Először szeretnék jónéhány évet játszani. Eddig ugyanolyan stílusban játszó edzőim voltak, játszatták a labdát, nyomást helyezve az ellenfélre. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy velük dolgozhattam.”

A Bajnokok Ligája végső esélyeiről

„Nem fogok állást foglalni. Rendkívül erős csapatok vannak játékban és a legjobb fog nyerni.”

A következő évről

„Minden nap azért edzek, hogy legyen helyem a csapatban. A versengés jobbá tesz mindannyiunkat, nekem csak a saját dolgomra szabad koncentrálni, valamint élni a lehetőséggel, amit kapok.”

A szurkolókról

„Az Eintracht szurkolói megleptek minket a dalaikkal, de most teljesen más lesz a saját szurkolóink előtt játszani. Nem számítok kevesebbre tőlük.”

Piquéről

„A csapattal edzett és remélhetőleg pályára tud lépni. Ő a valaha volt egyik legjobb belső védő, remélem, a segítségünkre lesz. Minden, amit a csapatért tesz, a pályán, vagy azon kívül, nagyon fontos.”

A mérkőzésről

„Úgy gondolom, hasonlóan fognak játszani, mint az odavágón, vagy a bajnoki meccseiken. Fel vagyunk készülve rájuk, de holnap meglátjuk.”