Glasner: „Olyan területekre kényszerítettük őket, ahol nem jelentettek veszélyt ránk”

Sajtótájékoztatót tartott az Eintracht Frankfurt edzője, Oliver Glasner a barcelonai visszavágó után az Európa-ligában. A mérkőzés 3-2-es német győzelemmel végződött, ami a Barcelona kiesését is jelentette.

Oliver Glasner a sajtótájékoztatót egy bocsánatkéréssel kezdte, mert tett egy gesztust az Eintracht harmadik gólja után a barcelonai kispad felé: „Bocsánatot kérek a harmadik gól utáni reakciómért, mert a Barcelona kispadja felé intéztem, és lehet, hogy félreértették„, egyben köszönetet mondott a játékosoknak és a szurkolóknak, „mert ilyen hangulatban, még soha életemben nem volt részem”.

Hogyan értékeled a játékosok teljesítményét?

„Az egész mérkőzésen hihetetlenül jól játszottunk, kivéve a hosszabbítás kilenc percében, de most az egyszer megbocsátok a játékosaimnak.”

Hogy érzi most magát?

„Senki nem tudja elfeledtetni velem ezt a mai estét. Egész életemben emlékezni fogok rá, amíg meg nem halok. Láttam egy stadiont tele fehér pólókkal. Nagyon érzelmes volt. Megtartom magamnak az összes érzést, amit átéltem. Azt mondtam a játékosaimnak, hogy a mérkőzés végén tudjunk egymás szemébe nézni, mert mindenki kiadta magából a maximumot.”

Félt a 3-3-tól?

„Bevallom, hogy igen. Katasztrófa lett volna, mert a hosszabbításban eggyel kevesebben lettünk volna.”

Mi volt a terv?

„A La Liga legjobb formájában lévő csapata ellen győztünk. Tudtuk, hogy a Barcelonának gondjai vannak a fizikális erőlétünkkel és a sebességünkkel. Olyan területekre kényszerítettük őket, ahol nem jelentettek veszélyt ránk. A cél az volt, hogy gondot okozzunk Busquetsnek, és minden a tervek szerint alakult.”

Milyen érzés volt ennyi Eintracht-szurkolót látni a Camp Nouban?

„Azt hittem, otthon játszunk. Ők is segítettek nekünk.”