Eric García: „Tudom jól, mikor hibázom és mikor nem játszom jól”

A Bayern elleni hazai Bajnokok Ligája találkozó előtti sajtótájékoztatón Xavi mellett Eric García képviselte a csapatot. A katalán játékos reagált az őt ért kritikákra és elmondta, tudja jól, mikor hibázik és el is fogadja a konstruktív kritikákat, emellett beszélt arról, hogy amíg esélyük van a továbbjutásra, maximális koncentrációval készülnek. Dicsérte még Lewandowskit, Ansut, Koundét és a védőtársait is.

Úgy érzed, ebben a szezonban fogja megszilárdítani a helyét a csapatban Eric García?

„Mindannyian ezért dolgozunk. A feladatom, hogy mindent beleadjak, amikor lehetőséget kapok. Mindannyian szeretjük fontosnak érezni magunkat, de minden azzal kezdődik, hogy dolgozni kell érte.”

Hiszel a csodában, hogy sikerülhet a 16 közé jutni?

„Tudjuk mindannyian, hogy nehéz, mert nem rajtunk múlik. Amíg persze egy halvány remény is van, addig harcolnunk kell és mindenek előtt ki kell mennünk és megnyerni a meccset. Egy döntőnek fogjuk fel a meccset és úgy kell készülnünk, hogy az Inter veszíthet pontokat. Amíg van lehetőség, addig 100%-osan koncentráltnak kell lenni, mikor kimegyünk a pályára és nyernünk kell. A Bayern egy komoly rivális, minden lehetőségünket ki kell majd használnunk ellenük.”

Mennyire érezted magad céltáblának az Inter és Madrid elleni meccsek után?

„Nyilvánvaló, hogy csináltam egy 11-est a Madrid ellen és előtte az Inter ellen lehettem volna jobb. 21 éves vagyok, fogok még fejlődni. A nem tiszteletteljes kritikák nem is érdekelnek, de a konstruktívakat elfogadom. Azt gondolom, hogy jól játszom meg a labdákat, jól számítok az ellenfelek mozgására. Tudom jól, mikor hibázok és mikor nem a helyes dolgokat csinálom, a környezetem elmondja ezt nekem. A többiek pedig mondhatnak, amit akarnak, nem zavarnak.”

Nemsokára érkezik a Világbajnokság, aggódsz amiatt, hogy megsérülhetsz?

„Nem tudom, hogy mások hogyan gondolnak erre, személyesen én mindig arra a meccsre koncentrálok, ami előttem áll. Nincs hatással rám, még ha tudom is, hogy jön a VB.”

A Ligában továbbra sem kaptak még gólt otthon, a BL-ben többet is. Mivel magyarázod ezt?

„Bárcsak meg tudnám magyarázni. Az előző két meccsen megpróbáltunk erősen kezdeni, letámadni. Ha hamar vezetést szerzünk, az önbizalmat ad. Ezt kell elérnünk a BL-ben is.”

Miért lett ilyen rossz a helyzet a BL-ben?

„Münchenben sokkal többet érdemeltünk volna. Milánóban sok oka volt, hogy kikaptunk, ami viszont itthon történt, az nem volt fair.”

Hogy látod Ansut?

„Jónak, nagyon magas szinten játszik már egy jó hónapja. Szerintem most már kezdjük azt az Ansut látni, akit a sérülése előtt láttunk. Nagyon fontos játékos számunkra, biztos vagyok benne, hogy sokat fog segíteni nekünk.”

Milyen különbséget látsz a pályán, mikor Koundéval, Piquével vagy épp Christensennel játszol?

„Mindannyian világklasszisok, jobbá tesznek és azt gondolom, hogy jól kiegészítjük egymást. Sokat lehet tanulni mindenkitől.”

Mit gondolsz, ha hibázol, a hibát még jobban felnagyítják?

„Nem tudom, ezt azoktól az emberektől kellene megkérdezni, akik ugranak arra, amikor hibázok. Nem tudom ezt irányítani.”

Hogyan jellemeznéd Lewandowskit három szóban?

„Nem tudnám így megmondani. Bizonyította már, hogy nagyszerű vezető, sokat segít, tanácsokat ad. A világ egyik legjobb csatára és nagy öröm őt a csapatban tudni, sokkal jobb, mintha ellenfél lenne.”

Mi a véleményed Koundéról?

„Sevillában is megmutatta már, milyen komplett középső védő. Nagyon gyors játékos, öröm vele együtt játszani, nyilvánvalóan örülünk, hogy itt van velünk. A korát nézve, fantasztikus jövő áll előtte.”

***