Koundé: „Pau, Lamine és Fermín remek példát mutatnak a La Masia játékosainak”

Az FC Barcelona szerdán a szezon egyik legfontosabb mérkőzését fogja játszani a francia PSG ellen, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első összecsapásán. A találkozó előtt Jules Koundé állt a sajtó rendelkezésére. A francia játékost kérdezték válogatottbeli csapattársairól, Kylian Mbappéről, és Ousmane Dembéléről is. Koundét arról is faggatták, hogy középen, vagy a jobb oldalon érzi-e jobban magát, illetve arról is, hogy minek köszönhető a Barcelona formajavulása, és a védelem stabilitása. A francia védő elmondta, hogy nagyon várja a mérkőzést, hiszen ez az első Bajnokok Ligája negyeddöntője, de kiemelte, hogy az egész csapat nagyon izgatott az összecsapás miatt.

Hogyan készül a csapat az összecsapásra?

„Nagyon-nagyon izgatottak vagyunk. Nekem ez az első negyeddöntőm, de a csapat is hosszú ideje nem jutott el idáig. Jó formában vagyunk, felkészültünk és várjuk már, hogy pályára lépjünk itt.”

Felkészült az Mbappé elleni párbajra?

„Meglátjuk majd, hogy dönt majd a mester, még nem tudjuk ki játszik majd az ő oldalán. Én jól ismerem őt, hiszen együtt játszunk a válogatottban. Ő egy olyan játékos, aki képes megteremteni a különbséget a pályán. Megpróbáljuk majd megállítani, csapatszinten kell majd védekeznünk ellene, mert nem egy hétköznapi játékosról van szó.”

Ön szerint a PSG esélyesebb?

„Számunkra nem igazán fontos ez a kérdés, ez inkább a sajtót foglalkoztatja. Mi nagyon magabiztosak vagyunk, és jó formában érkezünk a mérkőzésre. Nehéz mérkőzés lesz.”

Mit gondol Pau Cubarsí teljesítményéről?

„Megmutatta, hogy a fiatal kora ellenére, remek játékos. Nagy benne a versenyszellem, felkészült, és remekül teljesít az edzéseken. Pau, Lamine és Fermín remek példát mutatnak a La Masia játékosainak. Egyetértek Gündogannal, aki elmondta róluk, hogy nem látszik rajtuk a nyomás, nagyon nyugodtak, és sokat adnak hozzá a játékunkhoz.”

Találkozni fognak Dembélével

„Az agész csapatuk tele van remek focistákkal, akik képesek megteremteni a különbséget a pályán. Dembélé talán még Mbappénál is jobban cselez, de az vitán felül áll, hogy kiemelkedő játékosok.”

Minek köszönhető, hogy feljavult a védekezésük?

„Sokkal stabilabban védekezünk. Jobban összedolgozunk, egységesebbek vagyunk, ennek köszönhető a formajavulás, ami miatt mérkőzéseket nyertünk. Így szeretnénk folytatni.”

Középső védőként, vagy a jobb oldalon érzi jobban magát?

„Számomra mindegy, ott játszom, ahová beoszt a mester. Eredetileg középső védő vagyok, de az utóbbi időben a szélen játszottam.”

Hogy lehet megállítani Mbappét?

„Sok a kérdés Mbappéval kapcsolatban (nevet). Inkább saját magunkról beszélnék. Én ott fogok játszani, ahová a mester betesz, és megpróbálom a legjobb formámat hozni.”

Mi a tétje ennek a párharcnak?

„Az elődöntőbe jutás, egyelőre nem tekintünk ennél tovább. Nagyon izgatottak vagyunk a mérkőzés miatt, akárcsak az egész klub. Holnap szeretnénk versenyképesek lenni.”

Sok év után újra az elődöntőért játszik a Bajnokok Ligájában a Barça, ezért a PSG elleni odavágóra szeretnénk egy közös meccsnézést tartani. A rendezvény helyszíne a Stifler32 Bar & Club, ahol 2024. április 10.-én már 18:45-től várunk titeket szeretettel, a meccs 21:00-kor kezdődik. Az eseményről bővebb információt az alábbi linken kaphattok:

PSG – FC Barcelona rendezvény és közös meccsnézés |FB esemény|
Az eseményen való részvételhez az alábbi űrlap kitöltése szükséges:
Jelentkezési űrlap

A részvétel ingyenes, NEM csak Penya-tagoknak szól, hívjátok nyugodtan a családtagjaitokat, barátaitokat!