Xavi: „Kár, hogy egy egész szezon munkája ért véget egy ilyen döntés miatt”

"Egyértelmű esélyünk volt a legjobb négy közé jutásra, de 10 emberrel nagyon nehéz" - mondta

Xavi nagyon dühös volt Ronald Araújo piros lapja miatt, amelyet a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján kapott. A katalánok edzője elmondta, hogy a mérkőzés végén lement a pályára, hogy elmondja a játékvezetőnek, hogy ez nagyon rossz döntés volt, és hogy ez az ítélete kudarcra ítélte a Barcelonát. Xavi mindezek ellenére biztosította, hogy büszke a csapatára.

A meccs utáni első gondolatok

„Mérgesek, dühösek vagyunk, mert a kiállítás teljesen megváltoztatta a meccs és a párharc képét. Érzésem szerint túlzó volt a piros lap.”

Lamine Yamal

„Hezitáltunk a lecserélését illetően, mert Pedri sérülésből tért vissza, de szerettünk volna megtartani a kontrollt a középpályánkon. Ott volt még Raphinha, Cancelo, Robert…  de inkább Lamine Yamalt áldoztuk be. Ez sajnálattal tölt el minket, mert jól játszott.”

Megvoltak az esélyeik a 30.percig

„Megvolt a kétgólos előnyünk, aztán egyenlítettek, majd megfordították a párharcot… egyértelmű esélyünk volt a legjobb négy közé jutásra, de 10 emberrel nagyon nehéz.”

Megjegyzés a Bajnokok Ligájával kapcsolatban

„Kár, hogy egy egész szezon munkája ért véget egy ilyen döntés miatt. Ez a kiállítás szerintem teljesen felesleges volt.”

A meccs után beszélt a játékvezetővel

„Elmondtam neki, hogy ez egy nagyon rossz döntés volt, hogy ez katasztrófa, és hogy ez a kiállítás mindent megváltoztatott. Ez annyira megváltoztatta a párharcot, hogy ezt ki kell emelnünk.”

A jövő

„A Barça újra megpróbálja majd, nem én vagyok a fontos. Büszkének kell lennünk arra, ahogyan felvettük velük a versenyt, figyelemre méltóan tettük mindezt.”

A körülmények

„Megpróbálok nyugodtan és megfontoltan beszélni, a mai futballban 11 a 10 ellen lehetetlen nyerni ilyen szinten. Sok előnyt adsz ezzel az ellenfélnek. Ez felesleges és igazságtalan döntés volt, ez negatív irányba terelte a meccset a mi részünkről. Büszkeséggel játszottunk és volt karakter a játékunkban, de így ez nagyon nehéz. Ez feldühít minket. Tizenegy a tizenegy ellen, komfortosan érezték magukat a játékosok, domináltunk… A labdarúgásnak tennie kell valamit az ilyen esetekkel szemben… valami nagyon egyértelmű és nyilvánvaló dolognak kell történnie, ha egy játékost piros lappal kiállítunk. Az első mérkőzésen volt egy szituáció Vitinha részéről, aki megkaphatta volna a második sárga lapját, mégsem történt ez meg.”

Lamine teljesítménye

„Nagyszerű meccset játszott, de egész egyszerűen már nem tudtam eldönteni, hogy melyik ujjamba harapjak. A kiesés ellenére rendkívül büszke vagyok arra, hogy idáig eljutott a csapat. 11 a 11 ellen jobbak voltunk, de a játékvezető döntése mindent elrontott.”

A játék képe

„Robert sok labdát megtartott, de alapvetően hiányzott a játékunkból a tempó. Az első fél óra jó volt.”

Luis Enrique kijelentése, miszerint Araújo kiállítása nélkül is minden így történt volna

„Nem értek egyet ezzel a kijelentéssel, mi uraltuk a mérkőzést…”

A kiállítása

„Az én hibám”

Csapatának nincsen szerencséje a játékvezetőkkel

„Amióta itt vagyok, nem igazán billent soha felénk a mérleg nyelve. Nincsen szerencsénk a játékvezetőkkel. Mindig rosszul sülnek el az ítéleteik a mi szempontunkból.”

Európa

„Mi egy épülőben lévő klub és csapat vagyunk. Építünk valamit, ami szép lehet. Ha a csapat most építés alatt áll, képzeljük el, mi lehet majd belőle.”

A hétvégi Clásico

„Megnézem majd a meccsünket ismét, de még várom, hogy a játékosok jobb lelki állapotban legyenek, ez egy kemény csapás volt. A csapat a kiállításig versenyben volt, ezt szem előtt kell tartanunk. Nem dobjuk be a törölközőt a LaLigában.”

A játékvezetés

„Finoman szólva is furcsa volt.”

Szurkolók

„A szurkolók a végsőkig támogattak minket. Biztos vagyok benne, hogy jövőre a klub erősebben tér vissza”

Eufória

„Biztos vagyok benne, hogy a Camp Nouban jobb lett volna, de nem panaszkodom.”

Amit el fog vinni magával

„Ez a párharc büszkeséggel tölt el. Versenyben voltunk, jobbak voltunk, mint PSG, és ez az, amit edzőként el fogok ebből vinni. Újra fel kell ébresztenünk a reményeinket.”

A jövő csapata

„Tovább kell építkeznünk. A PSG évek óta nem nyerte meg a Bajnokok Ligáját, hiába igazoltak nagyon sokat. A csapatunknak van egy jó alapja, és jövőre újra versenyben leszünk.”

***