Dembélé megkapta az orvosi engedélyt a játékra

Több mint három hónapot hagyott ki | Vigóban már játszhat

Az FC Barcelona kedd este hivatalosan is közölte, hogy Ousmané Dembélé felépült a sérüléséből, és megkapta az orvosok engedélyét a játékra, ami azt jelenti, hogy a francia csütörtökön este Vigóban visszatérhet a pályára. 

Amint az ismeretes, Dembélé még szeptember 16-án sérült meg a Getafe elleni, végül 2-1-re megnyert idegenbeli bajnoki mérkőzésen. A nyáron igazolt támadónak a bal combizma szakadt el, méghozzá olyan súlyosan, hogy elkerülhetetlen volt a műtéti beavatkozás. Az operációt Finnországban egy specialista végezte el.

A hosszú rehabilitációs időszak következő fontos állomása a december 6-i foglalkozás volt, amikor is már az edzőpályán dolgozhatott Dembélé. Ekkor még csak egyénileg tréningezett, a csapathoz nagyjából másfél-két hétre rá tudott csatlakozni, ami biztosította a fokozatosságot a rehabilitációjában.

A mai, kedd esti foglalkozás után pedig megkapta az orvosi engedélyt is a játékra, ami azt jelenti, hogy teljességgel felépült a sérüléséből, így ha Valverde szakvezető is számít rá, úgy Vigóban már pályára léphet a Király Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán.