Dembélé: cél a Chelsea elleni BL-párharc

Három hete sérült meg a francia támadó | Hétfőn már részben a csapattal fog edzeni?

A madridi ‘AS’ értesülései szerint a francia Ousmane Dembélé a hétfői napon részben már a csapattal fog dolgozni, vagyis napra pontosan három héttel az újabb sérülése után nagy lépést tehet majd az ismételt visszatérés felé. Valverde szakvezető keze meg van kötve a támadósorban, így a tréner vélhetően várja már a francia felépülését. 

Ennek ellenére a katalán egyesület nem akarja elsietni Dembélé visszatérését, így az orvosok egy olyan rehabilitációs programot dolgoztak ki a számára, mellyel a sérült testrész terhelése fokozatosan fog csak emelkedni. Ezen felül pedig Valverde is lépésről lépésre akarja majd formába hozni Dembélét.

A terv vélhetően nem lesz más, mint az, hogy a támadó 100%-os állapotban és már némi meccsrutinnal a lábában várhassa a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-párharc első felvonását, melyre február 20-án kerül sor Londonban. Ha minden jól halad, úgy Dembélé már a jövő hét végi, Getafe elleni hazai meccs előtt megkapja az orvosok engedélyét a játékra, és a madridi gárda ellen már kapni is fog néhány percet Valverdétől.

Lévén, hogy a Király Kupa elődöntőjének visszavágóját február 8-án rendezik, a Getafe elleni találkozó után Dembélének egy teljes hete lesz, hogy teljes értékű edzésmunkával minél jobb formába hozza magát, majd ezt a „formába lendülést” folytathatja majd az Eibar ellen 17-én, ahol még vélhetően szintén csereként fog csak lehetőséget kapni. A kezdőként való szerepeltetése maximum akkor jöhet szóba, ha Valverde a második félidő elején előre eltervezve le is fogja őt cserélni. Ilyen sérülésekkel a háta mögött ugyanis a fokozatosság nagyon fontos szempont a játékos esetében.

Ezután pedig már következik is 20-án a Chelsea elleni párharc első felvonása Angliában. Ez tehát korántsem az optimális menetrend, hogy Dembélé a tudása legjavát nyújthassa majd, és aszerint segíthesse a csapatot, ám a Barçának így is szüksége lesz rá, mert egyrészt jelenleg csak három klasszikus támadó (Messi, Suárez és Alcácer) bevethető, másrészt pedig ahogy Valverde is fogalmazott már korábban a franciáról: „Dembélé egy különleges játékos a keretünkben.”