Vezéráldozatokkal járó siker?

Busquets-et és Iniestát le kellett cserélni | Umtiti és Alba is fájdalmakkal fejezték be a meccset

A Chelsea elleni továbbjutás és a visszavágón elért siker ellenére nem lehet felhőtlen Ernesto Valverde vezetőedző öröme, ugyanis a katalán együttes alapemberei sérüléssel bajlódnak, és az már szinte biztosnak látszik, hogy Sergi Busquets kihagyni kényszerül a hétvégi, Athletic Bilbao elleni hazai bajnoki összecsapást. 

Az ‘El Mundo Deportivo’ újságírója, Javier Gascón úgy értesült a találkozó után, hogy a második félidőben cserét kérő Busquets a hétvégi, Athletic Bilbao elleni találkozót egészen biztosan ki fogja hagyni. A világbajnok középpályás lábfejét további vizsgálatoknak vetik majd alá, hogy felállítsák a pontos diagnózist.

Ezen felül Andrés Iniestát szintén le kellett cserélnie Valverdének a második játékrészben, miután a középpályás fájdalmat érzett a combjában. Arról nem szólnak a hírek, hogy ugyanarról az izomcsoportról van-e szó, ami már korábban, az Atlético ellen is meghúzódott, de több, mint valószínű, hogy nem rásérült erre a korábbi sérülésre, hanem csak „szimplán” fel kell abból épülnie teljes mértékben. Az ugyanis köztudott, hogy Iniesta a Chelsea ellen csakis a meccs fontossága miatt lépett pályára, egyébként az orvosok nem adták volna meg neki az engedélyt a játékra.

Végül, de nem utolsó sorban megjegyzendő, hogy Jordi Alba és Samuel Umtiti pedig kisebb fájdalmakkal fejezték be az összecsapást. A spanyol szélső izomfájdalmat érzett a lábában, míg a gall hátvéd egy ütközés következtében fájlalja a vállát. Esetükben vélhetően nincsen szó komolyabb sérülésről.