Umtiti és a konzervatív kezelése: mérsékelt optimizmus

December 30-án mérik fel az állapotát a klub orvosai

Samuel Umtiti jelenleg Katarban, egy dohai klinikán tartózkodik, ahol konzervatív módon kezelteti a bal térdét, hogy elkerülje a műtéti beavatkozást. A kezelés három hétig tart majd, a Barcelona orvosai pedig december 30-án vizsgálják  meg a sérült testrész állapotát. 

A francia hátvéd kezelésének nagyjából a fele telt el, és az orvosok a Katarból érkező hírek alapján „mérsékelten optimisták”. A háromhetes kezelés december 23-án ér véget, akkor hagyja el a dohai klinikát a labdarúgó, és tér vissza Európába. A karácsonyi szünet miatt azonban a katalán klub orvosai csak december 30-án fogják tüzetesen megvizsgálni azt, hogy a sérült testrész, a játékos bal térde ténylegesen javult-e a konzervatív kezelés által.

Amennyiben a vizsgálatok alapján egyértelműen kijelenthető, hogy nem használt a kezelés, úgy Umtitinek azonnal kés alá kell majd feküdnie. Ha viszont úgy látják a szakemberek, hogy némi javulást lehet felfedezni, úgy a bekk ismét elkezd majd a társakkal edzeni, hogy megnézzék a bal térd terhelhetőségét a gyakorlatban is. Ha el is kezd újra tréningezni a csapattal a francia, ez még mindig nem jelentené a teljes gyógyulást, hiszen a terhelés az igazi próbája ennek a sérülésnek, ahogy az látható volt az ősszel is, amikor Umtiti egyszer már visszatért az Atlético Madrid elleni bajnoki mérkőzésen, ám rá pár napra ismét kiújultak a fájdalmai.

Amint az ismeretes, Umtiti már a nyár világbajnokságot is fájdalmakkal játszotta végig, Barcelonában szeptember vége óta nincs játékra alkalmas állapotban. A gall labdarúgó mindenáron el akarja kerülni a műtétet, így a fájdalmak kiújulása után sem döntött még az operáció mellett, és belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba is.

Karácsonyi akció a legújabb termékeknél is? Igen, az Eurobarça Shopban pontosan ezt kapod! Ha 10.000 vagy 15.000 HUF felett vásárolsz, akkor nem csak ajándékokat tehetsz a fa alá, hanem egy kis pénzt is spórolhatsz!