Dembélé megsérült, kérdéses a játéka a Lyon ellen

Combhajlító húzódást szenvedett

Nem volt szerencséje Ousmane Dembélének a szombati Rayo elleni mérkőzéssel, mivel combhajlítójában izomhúzódást szenvedett, így egyelőre erősen kérdéses a játéka a szerdai, Lyon elleni sorsdöntő Bajnokok Ligája mérkőzésre. A sérülés tényét a Barcelona hivatalos csatornáin is megerősítette, de arról nem árultak el információkat, mennyit kell kihagynia a francia támadónak. 

Dembélé csereként állt be szombaton a Rayo ellen a félidőben és a mérkőzést is végigjátszotta, jelentősen hozzájárulva mindkét találathoz a második játékrészben A találkozó után azonban jelezte az orvosi stábnak, hogy fájdalmat érez a combhajlító izmában, amit aztán ma húzódásként diagnosztizáltak is nála. Az orvosi jelentés „enyhe húzódásként” említi Dembélé sérülését, viszont ezek a izomsérülések nem szoktak meggyógyulni néhány nap alatt és a rásérülés esélye is nagy, ha túlterhelik, így elég valószínű, hogy Dembélé nem fog pályára lépni a Lyon ellen szerdán, a BL nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Főleg, ha figyelembe vesszük azt is, hogy volt már ilyen combizom sérülése a francia játékosnak, ami után több hónapig nem játszhatott – valószínűleg nem most kell vele kockáztatni. Amennyiben nem fog pályára lépni, úgy várhatóan a nem túl jó formában lévő Coutinho lehet a helyettese, hacsak Valverde nem húz valami váratlant és állítja esetleg csatasorba Malcomot vagy játszatja a jolly joker Sergi Robertót.