Dembélé részben már a csapattal edzett

Ennek ellenére az Atlético elleni találkozón még nem lesz bevethető

 

Ousmane Dembélé rehabilitációja a felállított diagnózisnak megfelelően halad, aminek következtében a gall csatár csütörtökön már a tréning egy részét a társakkal tudta teljesíteni. Ennek ellenére a szakmai stáb és a játékos célja továbbra is a Manchester United elleni BL negyeddöntős párharc maradt. 

Amint az ismeretes, Dembélé még a március 13-án lejátszott, Olympique Lyon elleni nyolcaddöntő visszavágóján (5-1) sérült rá az izomfájdalmaira, aminek következtében egy hónapos rehabilitációt írtak elő a számára a klub orvosai. Habár a játékosnak így is számos fontos meccset ki kellett hagynia, a versenynaptárból egyértelműen kidomborodik a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-párharc, melyen mind a labdarúgó ott akar lenni, mind Valverde edző számolna már a villámgyors csatárral.

Ehhez tett egy nagy lépést előre Dembélé a csütörtöki tréningen, melyen a cicázásba már beszállt, vagyis vélhetően jól halad előre a rehabilitációja. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az izomsérüléseknél mindig különösen nagy a visszaesés kockázata, ha túl korán kap túlzott mértékű terhelést a testrész, ezért a hétvégi, Atlético Madrid elleni bajnoki meccs továbbra sem téma a labdarúgó számára.

Ami a szakmai stáb hozzáállását illeti, Valverde edző sem akarja kockáztatni a játékos újabb visszaesését. A Lyon elleni sérülése is főként abból fakadt, hogy már eleve izomfájdalmai voltak a játékosnak, ám Valverde – 2-1-es állásnál – úgy látta, hogy az együttesnek még ezen az áron is szüksége van rá. A hírek szerint a tréner azért a döntésért maximálisan vállalta is a felelősséget, ám ezúttal már nem fogja siettetni Dembélé visszatérését, mert a szezon végső szakaszában már mindenképpen számolni akar vele.