Messi megúszta az ütést, de pihennie kell

A hétvégén nem játszik

Lionel Messinek sem az orra nem tört el, sem az orrsövénye nem sérült a Manchester United elleni mérkőzésen, ahol kapott egy ütés Smallingtól még az első félidőben.

A részletes orvosi vizsgálatokat csütörtökön végezték, és ezek alapján szerencsére nincs komolyabb baja Messinek, ám így is szinte biztos, hogy a hétvégi, Huesca elleni bajnokit ki fogja hagyni. Hiába nincs baja ugyanis az orrának, az arcán egy nagyobb vérömleny alakult ki az ütés folyományaként, és amíg ez nem húzódik vissza, addig Messi nem végezhet teljes értékű edzésmunkát sem. A várakozások szerint így a szombati, Huesca elleni mérkőzést kihagyja majd, mert arra nincs sok esély, hogy pénteken edzeni tudjon.

Messi mellett nem lesz ott a bajnoki sereghajtó otthonában Luis Suárez és Gerard Piqué sem, miután mindketten sárga lapos eltiltásukat töltik. Azt sem lehet kizárni, hogy másokat is pihentetni fog Valverde. Messi pedig várhatóan vasárnap kezd újra teljes értékű edzésmunkát végezni, így a jövő keddi, Man. Utd. elleni BL-negyeddöntőn ott lehet. A tét ott már nem más, mint az elődöntőbe jutás.