Suárez lehet a Barça új igazolása, ha folytatódna a szezon

Tombol a koronavírus járvány Spanyolországban, így gyakorlatilag lehetetlen arról megalapozott elméleteket gyártani, hogy hogyan és mikor fejeződhet be a jelenlegi szezon. De ha bármikor is folytatnák a küzdelmeket, valószínűleg kapna egy erősítést a Barcelona.

Luis Suárez egyelőre még lábadozik a térdműtétje után, de mivel a szezon most áll, meccseket sem hagy ki. Nyilvánvalóan hipotézis arról beszélni, hogy mi lesz a LaLigával, mi lesz a BL-lel, hogyan és mikor folytatódhatnak a sorozatok, ha egyáltalán folytatódhatnak, és a járvány esélyt ad erre.

Azonban ha bármikor folytatnák a küzdelmeket a tavasz végén vagy a nyár elején, akkor a Barcelona már Luis Suárezzel a soraiban folytatná. Suárezt januárban kellett megműteni, mert a térd fájdalmai már olyan mértéket öltöttek, de az óriási meglepetés volt magának a játékosnak is, hogy nem néhány hétre, hanem négy hónapra szólt a kényszerpihenője. Mindez csak a műtét után derült ki, előtte az orvosok is jóval kedvezőbb forgatókönyvvel számoltak.

Végül maradt a négy hónapra jósolt rehabilitáció, ami végül lehet, hogy kicsit kevesebb lesz. A kiszivárgott információk alapján Suárez nagyon jól halad, jól gyógyul és hozzávetőlegesen 3 héttel jobban áll, mint kellene. Már folyamatos futást végez és elkezdett finoman labdás gyakorlatokat is végezni. Ez alapján pedig Suárez április végére teljesen egészséges és akár bevethető lehet. Jelenleg ő is otthon edz, de folyamatos kapcsolatban van a klub egyik edzőjével.

Így ha sok jót nem is lehet találni a koronavírusban, személy szerint Suáreznek ez a körülmény azt is jelentheti, hogy ténylegesen segíthet a Barcelonának a szezon hajrájában. Természetesen csak akkor, ha lesz a szezonnak hajrája…