„Amikor visszatér a csapat, én már ott leszek”

A meccsek folyamatosan későbbre kerülnek a versenynaptárban, azzal a reménnyel, hogy később le lehet majd játszani őket. Ha ez bekövetkezik, annak az egy dolognak lehet majd örülni Barcelonában, hogy Luis Suárez vissza fog térni, és a Barcelona vele fejezheti majd be a bajnokságot.

Az uruguayi hazája egyik médiájának, a Referinek nyilatkozott az állapotáról és a koronavírus okozta helyzetről. Nem az a valószínű, hogy a csapat várna rá, hanem már inkább ő fog arra várni, hogy a csapat újra munkába álljon.

Hogyan halad a gyógyulása?

“Az előre látott lehetőségeken belül vagyunk időben. A jelenlegi helyzetben változtattunk egyet, de az elképzelés egyértelműen az volt, hogy hamarabb visszatérjünk mint a tervezett. Az orvos azt mondta, hogy elég jól haladok, és ez reményt adott, hogy hamarabb játszhatok. A különbség most az, hogy amikor visszatér a csapat, akkor már én is ott leszek.”

Előrehozták a szezon végére tervezett műtétet

Májusra terveztük a műtétet korábban, de több megbeszélés után, amiket az orvosokkal tartottam, a sérülés előrehaladásával, a benyomásaimmal, előre kellett hozni egy kicsit. Az elvárt rehabilitációs munkát jól bírom, és ez erőt is ad, hogy a tervezettnél előbb visszatérjek.”

Rehabilitáció elzárkózva

“Az egész rehabilitációs folyamatot Juanjo Brauval (a Barcelona fizioterapeutája) csináltam, és most is napi kapcsolatban vagyunk, üzenetek váltunk a munkáról, amit elvégeztem. Hozzá kell szoknunk a szituációhoz, elfogadni, hogy most csak gépek vannak, illetve azok a lehetőségek, amiket itthon el tudok végezni. Az a cél, hogy legalább tartsam szinten a kvadricepszemet, ami ebben a szakaszban a legfontosabb.”

VIlágjárvány

“Mindenki azt gondolta eleinte, hogy ez semmi sem lesz. Nagyon sokan mondták, hogy ez csak egy közepesen erős megfázás, de egy megfázásban nem halnak meg ezrek, ahogy most történik. Ez pedig aggodalommal tölt el mindenkit, és érthető, hogy minden ország meghozza a maga döntéseit, és ezeket el kell fogadni. Vannak, akik egyet értenek ezekkel, és vannak akik nem. De maga a helyzet nehéz.”

Határlezárások

“Most jobb óvatosnak lenni és lezárni minden féle határt, hogy elkerüljük a fertőződéseket, a vírus terjedését, pontosan ami történt is korábban.”

Most nem a foci a fontos

„Most óvatosan kell mindent csinálni, és reálisan látni, hogy az emberek nem azt várják, hogy megnézhessenek egy meccset, hanem azt, hogy kimehessenek az utcára, hogy félelem nélkül elmehessenek egy parkba a gyerekeikkel, és újra élvezzék az életet.”