Ter Stegent kedden megműtik a térdén

Maga a játékos, Marc-André ter Stegen jelentette be a közösségi oldalán hétfőn, hogy kedden operálni fogják a térdén, így várhatóan nem kezdheti el majd az edzéseket időben a csapattal.

A német kapusnak a térdkalácshoz kapcsolódó szalagján voltak problémái az egész szezon során, ezeket szeretnék megoldani most hosszú időre egy műtéttel. Azt nem lehet tudni, hogy mennyi időre esik ki a kapus, de arra jelentős esély van, hogy a szezon első meccseit ki fogja hagyni.

“Alávetem magam egy műtétnek, hogy kezeljék a térdszalagomat. Az orvosi szakemberek és én már korábban megbeszéltük, hogy el kell végezni ezt a “takarítást”, mert voltak irritációk az elmúlt szezon során. Ez egy előre mutató, proaktív beavatkozás, a jövőre készülve. Szükségem lesz néhány hétre, hogy meggyógyuljak, és száz százalékos állapotban térjek vissza. Nyugodt és pozitív vagyok a szituációval kapcsolatban, hamarosan visszatérek. Még egyszer köszönöm a sok támogatást, amit kapok. Nagyon hálás vagyok érte!

Ter Stegen szerződése egyébként 2022-ben jár le, és egyelőre nem hosszabbított. Azon kevés játékosok közé tartozik, akinek garantált a helye a jövő évi keretben.