Ansu Fati öt nap után elhagyhatta a kórházat

Ansu Fatit hétfőn műtötték meg azt követően, hogy a Betis ellen megsérült, de egész héten nem mehetett haza. Most kezdődik számára a nehéz, hosszú rehabilitáció.

A tény fájdalmas, 4 hónapig nem játszhat a támadó, még ha nem is lehet kizárni teljesen, hogy tud rövidíteni ezen az időtartamon. A hiányával a Barcelona elveszíti egyik legjobbját, aki eddig 5 gólt és 3 gólpasszt jegyzett, pedig még nem volt 18 éves sem.

A kórházat tolószékben hagyta el, az édesanyja tolta ki, és különösen a rehabilitáció eleje lesz nagyon unalmas és nehéz a számára. Egy hónapig ugyanis az otthonát sem hagyhatja el, a lábát szigorúan pihentetnie kell. Látogatni fogja őt a klub egyik fizioterapeutája, hogy a segítségével az első kezeléseket megkapja. A legelején ez azt jelenti majd, hogy jegelni fogják a lábát, hogy a gyulladás mértékét csökkentsék.

A gyógyulás sokáig nagyon lassan halad majd, és fontos is a türelem. Elméletileg csak a rehabilitáció harmadik hónapjában juthat el oda Fati, hogy folyamatos futást végezzen, még hirtelen mozdulatok nélkül. De eleinte a teljes pihenés a feladat, egészen kis lépésekkel lehet elkezdeni egyáltalán mozgatni is a térdét.

A legjobb eshetőségnek most az tűnik, hogy Ansu február végén térhet vissza a pályára meccsen is, így a Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntő visszavágóján már nem elképzelhetetlen a játéka – persze ha a Barcelona papírformának megfelelően továbbjut a csoportjából.