Messi játéka kérdéses maradhat a vasárnapi döntőig

Lionel Messi hiányát erősen megérezte a Barcelona a Real Sociedad elleni Spanyol Szuperkupa elődöntőben, és a játékos sérülése egyelőre egyáltalán nem garantálja azt, hogy a fináléban már rendben lesz. A döntőt az Athletic Club ellen játssza majd a Barça Sevillában, mely csütörtökön este 2-1-re legyőzte a Real Madridot.

Messi sérülése nem komoly, de pontosabban csak azt lehet tudni róla, hogy már érezte a fájdalmakat a Granada ellen is, és  a keddi edzésen aztán újból. Ezért nem lépett pályára aztán a szerdai elődöntőben.

Csütörtökön nem volt edzése a Barcelonának, a munkát pénteken folytatja a csapat, mely egyébként most nem utazott haza Andalúziából, hanem egy szállodában tart összetartást. Ilyen szempontból érdekes lesz, hogy pénteken, illetve majd szombaton tud-e rendben edzeni Messi. Ha nem, akkor az a valószínű, hogy nem fog játszani a vasárnapi döntőben.

De benne van a pakliban, hogy egészen az utolsó napig várni fog a döntéssel Koeman edző és az orvosok. Természetesen sokat jelentene Messi jelenléte, és mégiscsak egy döntőről van szó, ugyanakkor kockázatot vállalni nem szeretne senki, mert egy súlyosabb sérülést Messi esetében pláne el kellene kerülni. És számít az is, hogy azért nem egy BL-döntőről, és nem is egy Király Kupa döntőről van szó, hanem egy kisebb rangú trófeáról.

A Barcelonának így is van már több súlyosan sérült játékosa, Piqué, Coutinho, Ansu Fati és Sergi Roberto személyében, ezt a listát nem lenne szerencsés tovább hizlalni.