Fati biztosan kihagyja a PSG elleni visszavágót, Piqué félépülése viszont jó ütemben halad

Ahogyan már korábban is beszámoltunk róla, Ansu Fatinak voltak szerény esélyei arra, hogy a PSG elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő második felvonásán már játékra alkalmas állapotban legyen, azonban most már szinte kizárt, hogy a fiatal tehetség pályára lépjen ezen a találkozón, Gerard Piqué felépülése viszont jó ütemben halad.

A klub orvosi stábja és a Fatit megoperáló sebész, Ramon Cugat sem szeretné meghatározni azt az időpontot, amikor a 18 esztendős támadó ismét bevethető állapotban lehet majd, ugyanis nem szeretnének ezzel nyomást gyakorolni rá. A csapaton belül az egyértelmű szándék az, hogy Fati teljes mértékben felépüljön a sérüléséből és ha ez csupán a PSG elleni párharc után lesz lehetséges, akkor addig fognak várni vele, ugyanis semmiképpen nem szeretnének kockáztatni Fati játékával.

Ansu Fatinak november 7-én egy Real Betis elleni bajnoki mérkőzésen sérült meg a meniszkusza, a sérülése pedig olyan súlyos volt, hogy két nappal később egy orvosi beavatkozáson is át kellett esnie. Az orvosok ekkor előzetesen négy hónapos kihagyást jósoltak a játékosnak és az is igaz, hogy a PSG elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágójáig pontosan lejár ez az időpont, azonban ennek ellenére kizárt, hogy Fati március 10-ig teljes mértékben felépüljön a sérüléséből.

Sőt, az AS arról is beszámolt, hogy Fati továbbra is kellemetlenséget érez a bal térdében, amikor pedig megterheli a lábát, akkor az könnyen megduzzad, emiatt abba kell hagynia és csökkentenie kell a gyakorlatok intenzitását. Ezek a tények pedig nem teszik lehetővé, hogy a játékos visszatérhessen a klub edzőközpontjába és egyéni edzésmunkát végezhessen, így a klub kénytelen volt lelassítani a felépülése miatt létrehozott tervek megvalósítását, hogy megoldást keressenek, amelyek megoldják ezeket a térdproblémákat.

Ráadásul a helyzet annyira aggasztó, hogy még az is egy lehetséges forgatókönyv, hogy Fatinak egy újabb műtéten kell majd átesnie, hogy pontosan meg tudják állapítani, hogy miért vannak az orvosi beavatkozás ellenére továbbra is fájdalmai. Dr. Ramon Cugat gyakorlatilag egy személyes kihívásnak tekintette a játékos sérülését, minden nap felhívta a klub orvosait, hogy megtudja, hogyan halad Fati felépülése, illetve a klub edzőközpontjában minden egyes héten beszél a játékossal.

Ezzel szemben Gerard Piqué helyzete viszont nagyobb bizakodásra ad okot, ugyanis a védő érzései az elmúlt napok során nagyon pozitívak voltak, valamint a 34. születésnapját kedden ünneplő játékosnak a kora miatt nem szükséges 100%-os állapotban lennie ahhoz, hogy visszatérhessen a pályára. Azzal a konzervatív kezeléssel, amelyet a jobb térdében lévő szakadt keresztszalagjának javulása érdekében választott, jónak tartanák, ha elérné a 80%-os javulást.

***