Piqué hétfőn is a csapattal edzett, így ott lehet majd a keretben Araújóval ellentétben

Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, Gerard Piqué vasárnap az egyéni edzésmunkát követően már a csapattal edzett, ahogyan hétfőn is és ezáltal minden jel arra utal, hogy a középhátvéd a Paris Saint-Germain elleni keret tagja lehet majd Ronald Araújóval ellentétben.

Piqué esetében egészen hihetetlen, hogy már a PSG elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésére felépült a sérüléséből, ugyanis az ő esetében csupán a visszavágóra várták a visszatérését, de a felépülése a konzervatív kezelések segítségével a vártnál gyorsabban haladt – ez eredményezheti azt, hogy várhatóan három héttel hamarabb térhet majd vissza a pályára a vártnál. A Barcelonának még egy rövidebb edzése lesz a kedd esti találkozót megelőzően és ha a 34 esztendős játékos továbbra sem fog kellemetlenséget érezni, akkor ott lehet majd a keretben. Az orvosi stáb ugyanakkor még mindig nagyon óvatos és ha egy apró kockázat is fennáll Piqué játékában, akkor nem fognak kockáztatni vele.

Aki viszont biztosan nem fog játszani a PSG ellen, az Araújo, akinek a bokáján vasárnap végeztek el különböző teszteket, amelyek segítségével kimutatták, hogy a bokája még mindig nem jött teljesen rendbe – így a klub orvosi stábja kizárta annak a lehetőséget, hogy megkockáztassák a fiatal uruguayi középhátvéd játékát – pedig ő szívesen vállalta volna a kockázatot. Az AS értesülései szerint Araújo három hét múlva lehet majd ismét játékra alkalmas állapotban.

A hétfői edzés másik meglepetése az volt, hogy Martin Braithwaite is megjelent a klub edzőközpontjában. A dán támadó a legutóbbi két találkozót izomsérülés miatt kihagyta, azonban az edzésen való jelenléte mindenképpen arra utal, hogy ő is a keret tagja lehet majd.

***