Piqué szeretne visszatérni az El Clásicóra, csütörtökön várható végleges döntés

Gerard Piqué szerdán megjelent a klub edzőközpontjában és csütörtökön is ezt fogja tenni. A középhátvéd szeretne visszatérni a pályára a sérülését követően már a szombat este megrendezésre kerülő El Clásicón, ezt az is bizonyítja, hogy szerdán is edzett, annak ellenére, hogy Koeman pihenőt adott a játékosainak.

A védő az elmúlt időszakban rendszeresen sérülésekkel bajlódott, a múlt héten azonban elkezdett egyéni edzésmunkát végezni a Barcelona edzőközpontjában, ugyanis szeretne játékra alkalmas állapotban lenni a Real Madrid elleni kulcsfontosságú találkozóra, amelynek nagy jelentősége lesz majd a bajnoki címért folytatott harcban. Jelenleg az Atlético Madrid áll a tabella élén egy ponttal Koeman együttese előtt, Zidane alakulata pedig a harmadik két egységgel lemaradva a katalánoktól.

Hétvégén mindhárom csapatra nehéz feladat vár, a Barcelona és a Real egymással találkozik, míg az Atlético Madrid a Real Betis vendégeként lép majd pályára Luis Suárez és Llorente nélkül, akik a spanyol bajnokság második olyan párosa Messi és Griezmann után (38), akik a legtöbb gólban vettek részt közvetlenül gól vagy gólpassz formájában. A Barça párosa 45 gólt hozott össze.

Mindenesetre Koeman már a mérkőzéseket megelőző sajtótájékoztatóin többször elmondta, hogy nem szeretne kockáztatni a játékosokkal, ameddig nincsenek játékra alkalmas állapotban. Sergi Roberto például két hete már a csapattal edzett, a holland szakember és a szakmai stáb ennek ellenére mégsem nevezte őt a Real Valladolid elleni keretbe. Ezeket a tényeket figyelembe véve Piqué Real Madrid elleni visszatérésére szerények az esélyek, de nem kizárt. Már csak két edzés van hátra a hétvégi mérkőzésig, csütörtökön várható végleges döntés Piqué esetleges játékával kapcsolatban.

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát