Fati felépülése jó ütemben halad, de ebben a szezonban valószínűleg már nem léphet pályára

Ha ez a későbbiekben sem fog változni, nem kell újabb műtéten átesnie

A RAC1 információira hivatkozva egybehangzó spanyol lapértesülések szerint Ansu Fati felépülése jó ütemben halad. Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, a fiatal tehetség néhány héttel ezelőtt az édesapjával, Bori Fatival Lyonba utazott, ahol Dr. Bertrand Sonnery-Cottet ortopéd sebész véleményét is kikérték Fati állapotáról. A játékos most egy kezelésen esik át, a felépülése pedig jó ütemben halad – így elképzelhető, hogy nem kell majd újabb műtéten átesnie.

A fent említett forrás szerint Ansu Fati térde a terhelés hatására jól reagál, és amennyiben ez a későbbiekben sem fog változni, akkor nem kerül majd sor több orvosi beavatkozásra. A 18 esztendős játékos november 9-én esett át először egy műtéten, miután egy Real Betis elleni bajnoki mérkőzésen megsérült. Az első műtét után előzetesen három hónapos kihagyást jósoltak neki az orvosok, de a felépülése nem a várakozásoknak megfelelően haladt, ezért januárban újabb beavatkozáson esett át, de ezt a Barcelona nem erősítette meg és nem is tagadta. Az elmúlt időszakban pedig egy esetleges harmadik műtét sem volt kizárva, de a játékos a terhelés hatására már nem érez kellemetlenségeket, így a Barcelona szurkolói okkal bizakodhatnak abban, hogy Fati hamarosan visszatérhet majd a pályára.

Bár a klub nem adott ki hivatalos közleményt arról, hogy ez mikor fog bekövetkezni, de minden bizonnyal Ansu Fati ebben a szezonban már nem állhat Koeman rendelkezésére. A katalánok nem szeretnének kockáztatni Fati játékával, nehogy rosszabb legyen a helyzet. Fati egyébként a hétvégén Sevillába utazik majd, hogy a helyszínen szurkolhasson a csapatnak az Athletic Club ellen a Copa del Rey döntőjében.

***

Öltöztesd a lakást is gránátvörös-kékbe – exkluzív darabok otthonra is! 

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát