Araújo nem játszhat az El Clásicón, 2-3 hetet hagy majd ki

Az FC Barcelona megerősítette, hogy Ronald Araújo jobb combhajlítóizma megsérült a válogatottjánál töltött időszakban, ezért 2-3 hétig nem állhat Ronald Koeman rendelkezésére. Ez azt jelenti, hogy a Valencia, a Dinamo Kijev és a Real Madrid elleni meccseken biztosan nem lép pályára.

Araújo az Argentína-Uruguay világbajnoki selejtező mérkőzésen sérült meg. Legjobb esetben is a Rayo Vallecano elleni, október 27-i találkozóra térhet vissza. Ez azért lehet komoly probléma Ronald Koeman számára, mert a védelem vezérét, legfontosabb elemét veszítették el a katalánok. Az uruguayi játékos kiesése után is bőven vannak még bevethető emberek a védelemben, de Piqué, Eric García, Mingueza és Lenglet sem nyújtott olyan meggyőző teljesítményt eddig, mint Araújo.

Umtiti a keret egyetlen olyan játékosa, aki még egyetlen egy percet sem töltött a pályán. Koeman annak tudatában, hogy a védelem legfontosabb játékosára nem számíthat, lehetséges, hogy 3 védővel fog kezdeni, ahogyan azt tette a Benfica ellen is. Araújo ebben a szezonban eddig 9 mérkőzésen lépett pályára, a Granada ellen pedig egyenlítést érő gólt szerzett.

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!