Ansu Fati akár egy újabb hónapra is kieshet

A Barcelona a szokásos eljárást követve nem hozta nyilvánosságra, hogy várhatóan mennyi időre esik ki Ansu Fati azt követően, hogy a Celta elleni bajnoki első félidejének végén megsérült.

Fati egy ártatlan helyzetben egy labdáért folytatott sprint során sérült meg és szakadhatott be egy izom a combjában. Sergi a szünetben Baldéra cserélte le. Azt sejteni lehetett, hogy pár hetes kihagyás várhat Ansu Fatira, attól függően, hogy milyen mértékű a húzódása vagy a szakadása.

Ez végül beigazolódni látszik: egy nem hivatalos kiszivárgó információ egy hónapos kihagyásról beszél, ami azért lenne nagy csapás a Barcelona számára, mert így Fati nem lehetne ott a Benfica elleni sorsdöntő Bajnokok Ligája mérkőzésen. De azt is hozzá kell tenni ehhez, hogy az információt csak egy forrás hozta nyilvánosságra, és nem hivatalos, ezért elképzelhető egy ennél valamivel pozitívabb kimenetel is.

Sajnos Ansu Fati a visszatérése után nem tud folyamatosan játszani, az egyedüli jó hír, hogy nem a többször műtött térdével van probléma, így hosszabb időre nem esett ki újra.

Ami viszont Ansu sérülésének súlyosságától függetlenül megdöbbentő adat: a Barcelona 25 fős keretéből a mai napig mindössze 4 (!) játékos mondhatja el magáról azt, hogy egyszer sem volt sérült vagy beteg. Ők Umtiti, Busquets, Riqui Puig és Memphis. Ebből a névsorból Umtiti semmit, Riqui Puig pedig alig játszott, ezért jóval kisebb esélyük volt sérülésre. Mindenki más a keretből már volt sérült vagy beteg, és hagyott ki meccset, meccseket. Van még egy kakukktojás, Luuk de Jong, aki sérülten érkezett, de a Barcelonában nem volt még sérült, igaz, nem várható, hogy túl sokat játsszon a jövőben.

A Barcelonának ebben a pillanatban tizenegy sérültje van, közülük nyolcan el sem tudtak utazni Vigóba. Ansu, Eric García és Nico González már a Balaídosban sérültek meg.