Durvul a COVID: már csak 8 mezőnyjátékosa maradt Xavinak a Mallorca ellen

Bajban a Barcelona és Xavi a hétvégi meccset illetően, mivel újabb játékosok lettek koronavírusosak a csapaton belül, amiről a klub a hivatalos csatornáin is beszámolt. A Barça a Mallorca ellen játszik (?) vasárnap, azonban a sérültek mellé csatlakozó COVID pozitív játékosok miatt a három kapuson kívül már csak nyolc mezőnyjátékos hadra fogható. 

Alves, Umtiti, Lenglet, Balde, Jordi Alba, Gavi és Dembélé adtak pozitív tesztet az elmúlt napokban, akik közül többen tünetmentesek, de 10 napig biztosan nem mehetnek közösségbe, így nem játszhatnak hétvégén és a jövő heti kupameccsen sem. Ez azt is jelenti, hogy az orvosi szoba vendégei (Ansu Fati, Pedri, Depay, Braithwaite, Sergi Roberto, Dest) mellett már bőven több a hiányzója összességében Xavinak, mint a pályára küldhető embere: a három kapuson kívül csak Piqué, Araujo, Eric García, Mingueza, Frenkie de Jong, Riqui Puig, Coutinho és Luuk de Jong tud játszani biztosan, legalábbis a dolgok jelenlegi állása szerint. Ez mindössze 8 mezőnyjátékos az első keretből, ami esetleg még 9 lehet, mert Dest játékát nem lehet még kizárni, ha zöld lámpát kap az orvosoktól a sérülése után, de az elmúlt napok alapján arra is jó esély van, hogy végigmegy a csapaton a fertőzés és még többen kiesnek, így veszélybe kerül a meccs lejátszása is.

Ha így lenne, mi az a kritikus szám, ami mellett már el kell halasztani a meccset? Ezzel kapcsolatban nem igazán érkezett hír, mindenesetre annyit tudunk korábbról, hogy 7 felnőtt játékosnak elvileg muszáj a pályán lennie minden esetben a La Liga szabályai szerint. Ez azt is jelenti, hogy még néhány pozitív teszt és könnyen elképzelhető egy halasztás, hiába bevethető még Nico, Abde, Jutglá és mások, akik egyébként rendszeresen meccs kerettagok, mivel ők hivatalosan a B csapathoz tartoznak még.