Pedri és Ferran is negatívak: erősödik Xavi Barçája

Nem csak a hétközi, Real Madrid elleni Szuperkupa meccsre, hanem a következő bajnoki és kupameccsekre is nagy jelentősége lehet, hogy két húzóemberrel erősödik meg a Barcelona kerete.

Ferran Torres mint új igazolás a Man. Cityből, Pedri pedig mint a tavalyi év egyik nagy felfedezettje, mindketten joggal pályázhatnak arra, hogy a közép és hosszú távú jövőben húzóemberei lesznek a Barcelonának. De rövidtávon is óriási jelentősége lehet a jelenlétüknek. Különösen úgy, hogy Ansu Fati is most tér vissza, és szintén tagja a Dohába utazó keretnek.

Azzal, hogy a hétfői PCR tesztjük már negatív lett, a csapat után utazhatnak, és kedden délután már együtt edzenének a társaikkal Dohában, készülve a Real Madrid elleni szuperkupa klasszikusra. Apró üröm az örömben, hogy arra azért nem lehet számítani, hogy egyből mindannyian kezdőcsapatban lesznek, de ha Xavi úgy találja, jelentősebb időt tölthetnek a pályán. Pedri esetében feltétlenül indokolt az óvatosság, mert ő izomsérüléssel bajlódott sokáig, többször is visszaesett, míg most úgy tűnik, visszatér. Ferran Torres még a spanyol válogatottnál szenvedett csonttörést a jobb talpán, 3 hónapig nem játszhatott, az ő esetében jóval kisebb az esélye a visszaesésnek.

Természetesen lehetne aggódni azon, hogy Ferrannak be kell illeszkednie, de egyrészt a Barcelona most nincs úgy ellátva játékosokkal, hogy ezen töprengeni kelljen, másrészt pedig Pep Guardiola alatt edződött évekig, pontosan azt tanulta, amit Xavi is vár a játékosaitól, beilleszkedési gondjai papíron nem lesznek. Ferran játékához még egy adminisztratív akadálynak is el kell hárulnia: Coutiinho meg kell kapja a munkavállalási engedélyt az Egyesült Királyságba, csak ezt követően tudja majd őt nevezni a Barça.

Akármi lesz Dohában, az biztos, hogy ha ezek a játékosok egészségesek maradnak, beleértve Ansu Fatit is, úgy a Barcelona kerete egy minőségi szintet feljebb lép, elsősorban a támadójátékban.