Eric García már a csapattal edz

Még csak a tréning egy részén vett részt, de halad a visszatérés felé

Eric García hétfőn csatlakozott az edzésekhez, akinek a visszatérése már a vasárnapi, Espanyol elleni derbire valószínűsíthető. 

A védő még a Granada elleni bajnokin sérült meg a jobb combizmán, több mint egy hónapja, de hétfőn végre a csapattal tudott edzeni. A visszatérése azért is fontos, mert Lenglet combhajlító problémái miatt lesz kezelve szintén öt hétig, Umtiti lábtörés miatt három hónapra esik ki, Dani Alvest pedig kiállították a vasárnapi, Atlético Madrid elleni rangadón.

Mindenesetre az orvosok döntésén fog múlni, hogy mennyit játszhat Eric García, amennyiben bekerül a meccskeretbe. Ha teljesen egészséges lesz, és a stáb, valamint Xavi is úgy gondolja, hogy kulcsfontosságú szerepe lehet a védelemben, akkor akár kezdő is lehet, ha nem, akkor valószínű, hogy csak néhány percet fog játszani.

Jelen állás szerint inkább ez utóbbi a valószínű, mert Araújo és Piqué számítnak ebben a pillanatban favoritnak a középső védő posztokra. Ettől még természetesen igaz, hogy nagy értéke lenne annak, ha Eric García a továbbiakban folyamatosan bevethető lenne.