Dembélé megsérült; bukhatja a United elleni odavágót

Ousmane Dembélé combizom sérülése adta a Girona elleni győztes bajnoki legfőbb negatívumát, mivel az egyébként jó formában játszó francia hosszú idő után újból megsérült, és a korábbiakhoz hasonlóan most is combizom sérülést szenvedett.

Dembélé az első félidőben egy sprint során érezte a fájdalmat a bal combján, és ugyan még pár percig megpróbálta folytatni a játékot, ezt követően cserét kért. Ugyan nem ment az öltözőbe, a kispadnál maradt, de láthatóan fájlalta a combját, és az első vizsgálatok sajnos igazolták, hogy ugyan a sérülés nem nagyon súlyos, de 2-4 hétig legalább eltart majd a rehabilitációja. A sérülés várhatóan egy kisebb mértékű izom beszakadás a bal kvadricepszén, de ezt még igazolniuk kell a későbbi vizsgálatoknak is.

Ez várhatóan azt jelenti, hogy Dembélé ha meg is gyógyul a  Man. Utd. elleni Európa-liga playoff párharc odavágójáig, tökéletes állapotban várhatóan nem lesz, és egy ilyen súlyú találkozón mindenképpen kockázattal járna a szerepeltetése. Azért is írunk 2-4 hetes kihagyást, mert a különböző spanyol és katalán lapok értesülései az idő tekintetében eltérnek, és a negatívabb jóslat 3-4 hetes kihagyást valószínűsít.

Dembélé Xavi Hernández edzősége alatt alig volt sérült, szinte teljesen maga mögött hagyta a korábbi sérülékenységét. Legutóbb éppen akkor hagyott ki meccseket sérülés miatt, amikor az edzőt kinevezték, 2021 novemberében, ám azt követően sérülés miatt nem hiányzott sem a tavalyi, sem az idei szezonban. Most legalább néhány találkozóról biztosan hiányozni fog.