Éppen csak elkezdődött a válogatott szünet, de Christensen megsérült, 3-4 hét pihenő várhat rá

A dán pedig most volt a legjobb formában a Barcelonához kerülése óta

Andreas Christensen mindössze 18 percet töltött a pályán a Finnország elleni mérkőzésén, ugyanis ekkor vádlihúzódás miatt le kellett cserélni. Amint elhagyta a játékteret, aggódó arca egyértelművé tette, hogy nem egy kisebb sérülésről van szó. A vizsgálatok, amelyeken közvetlenül a meccs után átesett, megerősítették a legrosszabb előrejelzést: a bal vádlija elszakadt, és legalább három-négy hétig kell várnia a visszatérésére.

Christensen pénteken tér vissza Barcelonába, hogy a klub orvosi stábjának felügyelete mellett befejezze a diagnózis igazolását, de az már most biztosnak tűnik, hogy a Real Madrid elleni, április 5-i kupaelődöntő visszavágóján való játéka, amelyen Xavi Hernández nem számíthat Pedrire és Dembélére sem, teljesen kizárt.

Nagyon rossz hír ez Christensen számára, aki Ronald Araújo vitathatatlan társává vált a védelem közepén, gyakorlatilag tökéletes szezont teljesítve eddig, nagyon magas szintű teljesítményt nyújtva.

Jelenleg Xavinak több alternatívája is van Christensen hiányának pótlására. A legreálisabb Marcos Alonso lenne, aki egy olyan játékos, aki annak ellenére, hogy ez új pozíciót jelent számára, nem nyújtott gyenge teljesítményt eddig, míg a másik opció Eric García lenne, bár ő az elmúlt időszakban egyáltalán nem kapott lehetőséget, nincsen játékban. Jules Koundé szerepeltetése sem zárható ki, amennyiben Sergi Roberto a jobbhátvéd posztján kerül bevetésre, de erre az esélyek a következő Clásicón nagyon szerények, ugyanis Vinicius pont arra az oldalra esik.

***