A második félidő királyai

Több gólt lőttek a második játékrészben, mint a legtöbb csapat összesen | Számok

Az FC Barcelona együttese Ernesto Valverde vezetésével eddig egy nem várt szezont varázsol a katalán szurkolóknak, és a teljesítmény nem csak szemre tetszetős, de annak magas színvonalát a számok is alátámasztják. 

A Barça a hétvégén a bajnoki góljainak számát 57-re növelte, de még érdekesebb, hogy a mérkőzések második félidejeiben már 40 találatot számlál a csapat.

Hogy legyen mihez viszonyítani, ez a 40 gól több, mint amit bármelyik csapat lőtt a Ligában a Valenciát kivéve, ők eggyel voltak képesek többet szerezni. Még a Real Madrid is „csak” 39 gólt ért el, beleértve a hétvégi hetest a Depor ellen.

A Betis együttese egyébként csatlakozott az Alavés, Las Palmas, Villarreal, Real Madrid csapatokból álló kvartetthez, akik 0-0-ás félidő után fordultak a Barcelona ellen a második játékrészre, majd vereséget szenvedtek.

A Real Sociedad és a Getafe ellen is egyaránt egygólos félidei hátrányból fordított a csapat, az Atlético ellen pedig 1-0-ás félidő után tudott egyenlíteni Suárez révén a ‘Valverde Team’. Emellett a Valencia otthonában is hátrányból egyenlített a Barca, akkor Alba egalizált Messi varázslatos passzából.

Az eddig veretlen katalánok 20 forduló után 54 ponttal állnak – amiből 17-et közvetlenül a „második félidei teljesítményükkel” szereztek – , és 11 egységgel vezetik a tabellát az Atlético Madrid előtt.