Messi minden idők legeredményesebb Barça-játékosa

A Sevilla ellen a 33. trófeáját szerezte a gránátvörös-kék mezben

Az argentin kiválóság Lionel Messi csapatkapitányként az első, a klub játékosaként már a 33. alkalommal emelhetett magasba egy trófeát, miután a Barça 2-1-re legyőzte a Sevillát a Spanyol Szuperkupa marokkói döntőjében. 

Ezzel pedig két szempontból is egészen fantasztikus mérföldkőhöz érkezett el az argentin világklasszis. Egyrészt ezzel Messi ugyanannyit trófeával büszkélkedhet a gránátvörös-kék színekben, mint amennyit együtt gyűjtött a Real Madriddal a fővárosi klub két legendája, Cristiano Ronaldo (16) és Alfrédo di Stéfano (17).

Ugyanakkor Messi ezzel a Barcelona történelmének legeredményesebb játékosává is vált, miután lehagyta maga mögött a nyáron távozó Andrés Iniesta rekordját, aki 32 trófeával zárta a barcelonai pályafutását. Érdekesség, hogy a harmadik helyen is saját nevelés található holtversenyben, méghozzá az extravagáns Gerard Piqué és Sergio Busquets tartanak jelenleg 28 kupánál.

Messi gólt ugyan ezúttal nem szerzett, de a következő adatok nem éppen arról árulkodnak, hogy gyenge meccse volt: 85%-os passzpontosság, 7 kulcspassz, 2 gólhelyzet teremtése, 3 nyert párharc, 3 kiharcolt szabadrúgás, 2 hosszú labda, 5 lövés, valamint 1 gólpassz. Ez az előszezonbeli Messi.