Messi és a 12 győzelem a Bernabéuban

Leo hagyta el legtöbbször győztesen a Bernabéut a XXI. században

A Barça argentin ásza, Lionel Messi rendelkezik a legtöbb győzelemmel a Santiago Bernabéu stadionban a Real Madrid ellen a XXI. században. Ezen sikerek közül kilenc győzelem született a bajnokságban, egy a Bajnokok Ligájában és kettő a Spanyol Kupában.

Az elmúlt évtized rendkívül sikeres volt az FC Barcelona számára. A rengeteg trófea begyűjtése mellett, a Barça szép számmal aratott emlékezetes, nagy győzelmeket a nagy riválisok ellen. A Real Madrid elleni győzelmek mindig különlegesek, és az utóbbi időben a Barça sok alkalommal hagyhatta el győztesen a Bernabéut. A 2008/2009-es szezonban elért emlékezetes 2-6-ra végződött siker óta 11 alkalommal sikerült legyőzni az ősi rivális csapatát. Ezek közül több mérkőzés is Lionel Messi nagyszerű teljesítményétől marad még emlékezetesebb.

Mióta az argentin zseni bemutatkozott a Barcelona első csapatában, összesen 12 alkalommal távozott győztesként a Real Madrid otthonából, mellyel vezeti a XXI. században a Bernabéuban elért győzelmek rangsorát. Messi mögött  a képzeletbeli dobogó második fokán holtversenyben áll Sergio Busquets és Gerard Piqué. Az első nem Barça-játékos, aki felbukkan a névsorban, az Atlético Madrid labdarúgója, Gabi, akinek öt győzelme van a blancók stadionjában minden sorozatot együttvéve.

Íme a teljes lista: