A csúfos szezonkezdet számokban

25 éve nem látott negatív széria idegenben | Griezmann idegenben nem lő kapura

 

Ernesto Valverde továbbra sem találja a megoldást a csapat problémáira, aminek a legújabb fejezetét Granadában élhette át a barcelonismo. Alább hoztunk pár számot, hogy illusztráljuk: ez eddig kritikán aluli egy ilyen játékoskerettel. 

Az elmúlt két idényben a játék sem volt szemet gyönyörködtető az egyéni megoldásokon és néhány jó meccsen túl, de az eredmények még – két történelmi vereséget leszámítva – érkeztek. Az idei szezon elején azonban a játék mellett már a hatékonyságban sem tündököl az együttes, és Bilbao, valamint Pamplona után Granadában is pontot, pontokat veszített.

25 éves mélyponton

Öt meccsből hét pontot gyűjtött be a katalán gárda, ilyen gyenge idénykezdetre legutóbb az 1994-1995-es szezonban volt példa, ami ugye a katasztrofálisan végződő athéni BL-döntőt követő idény volt (4-0 a Milan ellen) – a párhuzamot ezúttal a liverpooli katasztrófában és az arra adott reakcióban (vagy annak hiányában) találhatjuk meg.

Mi több, a katalánokkal szintén 25 évvel ezelőtt történt meg utoljára az, hogy az első három idegenbeli mérkőzés egyikén se tudjanak nyerni. A szezon elején bele lehetne szaladni pofonokba, de aki látta a találkozókat, az tudja: visszatérő problémák ütik fel a fejüket.

Griezmann beépítése döcögős

A francia sztárigazolás az első négy idegenbeli meccsén a Barçával egyetlen egyszer sem tudta eltalálni a kaput. A játékos felelősségét is érdemes felvetni, ugyanakkor az egészen biztos, hogy Ernesto Valverde nem adja meg a gall csatárnak a szükséges segítséget. A múltban Coutinho is hasonlón ment keresztül, vagyis az a hozzáállás tükröződik vissza Griezmann játékában, hogy Valverde szerint egy edzőnek nem feltétlenül kell állandóan tanácsokkal ellátnia a játékosait. Mindeközben Luis Suárez továbbra is a pályán van – lényegtelen, hogy jól játszik-e, vagy éppen visszahúzza a csapatot.