Meglőtték a 300. gólt is a Valverde-érában

Lopetegeui és a balszerencse? | Messi további rekordokat döntöget meg

A vasárnap esti Barça – Sevilla találkozó (4-0) önmagában is érdekes volt, ám ha szemezgetünk a meccsel kapcsolatos statisztikákból, akkor még izgalmasabb az összkép. 

 

 

Valverde alatt a 300. gólját lőtte a katalán csapat

Ehhez pedig a spanyol vezetőedzőnek nem volt két és fél évre sem szüksége, ami önmagában egy szép kis mutató. Amint azt a fenti bejegyzés is mutatja, az elsőt és a századikat az argentin Leo Messi jegyezte, míg a 200. és a 300. találatot a Valverde-érában a gall Dembélé szerezte.

Lopetegui és a hatékonytalanság

A korábbi spanyol szövetségi kapitány eddig kétszer járt a Camp Nouban – tavaly a Real Madrid élén, ezúttal pedig a Sevilla edzőjeként. Egyik találkozóról sem lehet azt írni, hogy a Barcelona lefocizta volna az aktuális Lopetegui-gárdát, ám hatékonyságban bőven felülkerekedett az ellenfelein. Ezt pedig a számok is alátámasztják: amíg a Madrid és a Sevilla összesen a két meccsen 31 próbálkozásból (8 talált kaput) 1 gólt szerzett, addig a Barcelona kevesebb lövésből (28) találta el többször a kaput (16), és talált be többször az ellenfél kapujába (9).

Messi legendája tovább formálódik

Az argentin az első és eddig egyedüli a XXI. században, aki 16 egymást követő idényben is be tud találni a Ligában – vasárnap este egy gyönyörű szabadrúgásgóllal állította be a végeredményt az andalúz gárda ellen.