Így teljesítettek a Barça játékosai a szeptemberi válogatott szünetben

A Barcelona keretéből 13 játékos lépett pályára a nemzeti csapatában a 2023/24-es idény első válogatott szünetében, akik összesen nyolc gólt lőttek és egy gólpasszt osztottak ki. Ebben a cikkben részletesebben is megvizsgáljuk, hogy ki mennyit játszott, hogyan teljesített és milyen eredményeket ért el a válogatottjával.

A spanyolok keretében volt a legtöbb Barcelona játékos, szám szerint négy: Balde, Yamal, Gavi, illetve Ferrán Torres. Ferrán a második, Ciprus elleni Eb-selejtezőre kapott meghívót (Yeremy Pino mellett) Dani Olmo és Marco Asensio sérülése miatt. A spanyol válogatott Grúziát (1-7) és Ciprust (6-0) is hatalmas fölénnyel, simán győzte le. Ciprus ellenében Ferrán csereként beállva, 29 perc alatt duplázott, az első gólt pedig Gavi lőtte. Yamal a grúzok elleni mérkőzésen debütált és szerezte meg első találatát a felnőtt válogatottban. A portugálok is megnyerték mindkét Eb-selejtezőjüket: Szlovákiát 0-1, Luxemburgot pedig 0-9 arányban múlták felül, az utóbbi meccsen Joao Félix betalált.

A németek két barátságos mérkőzést játszottak: Japán ellen kikaptak (1-4),  Franciaországot pedig legyőzték (2-1). A japánok elleni csúfos vereség nem írható Ter Stegen számájára, ugyanis egyik kapott gólról sem tehetett és több bravúrt is bemutatott. A franciák a másik találkozójukat, az Írország elleni Eb-selejtezőt megnyerték 2-0-ra. A brazil válogatott Bolíviát (5-1) és Perut (0-1) is megverte vb-selejtezőn, az előbbin Raphinha gólt szerzett és gólpasszt adott. A lengyelek a Feröer-szigetek elleni Eb-selejtezőt Lewandowski duplájával nyerték meg, viszont Albánia vendégeként 2-0-ás vereséget szenvedtek. A holland válogatott Görögország (3-0) és Írország (1-2), míg a dán csapat San Marino (4-0) és Finnország (0-1) ellenében győzött Eb-selejtezőn, Christensen a finnek elleni összecsapást játszotta végig.

***