Így teljesítettek a Barça játékosai a novemberi válogatott szünetben

A Barcelona keretéből tizenhárom játékos lépett pályára a nemzeti csapatában a 2023/24-es szezon harmadik válogatott szünetében, akik összesen öt gólt szereztek és egy gólpasszt osztottak ki. Ebben a cikkben részletesebben is megvizsgáljuk, ki mennyit játszott, hogyan teljesített és milyen eredményeket ért el a válogatottban.

Ezúttal is a spanyolok keretében volt a legtöbb Barcelona játékos, szám szerint négy: Gavi, Lamine Yamal, Ferran Torres, valamint Inigo Martínez. A spanyol válogatott Ciprust és Grúziát győzte le 1-3 arányban. Yamal Ciprus ellen kezdett és talált be, a 16 esztendős játékos már másodszor volt eredményes a nemzeti csapatban. Ferran Torres a grúzok ellenében gólt és gólpasszt is jegyzett, ezen a meccsen lépett pályára Inigo Martínez és sérült meg Gavi. Fermín López a spanyol U21-es válogatottban szerepelt a magyarok elleni 2-0-ás győzelem és a belgák elleni 1-1-es döntetlen során. A portugálok szintén megnyerték mindkét Eb-selejtezőjüket: Liechtensteint és Izlandot egyaránt 2-0 arányban múlták felül, Cancelo az előbbi találkozón gólt szerzett.

Az uruguayi válogatott Argentínát (0-2) és Bolíviát (3-0) verte meg vb-selejtezőn, Araujo végigjátszotta mindkét összecsapást és az argentínok ellen betalált. Brazília vereséget szenvedett Argentínától (0-1), illetve Kolumbiától (2-1) is, Raphinha nem lőtt gólt és gólpasszt sem jegyzett. A német válogatott felkészülési meccsen kikapott Törökországtól (2-3) és Ausztriától (2-0), Gündogant az osztrákok ellenében cserélték le. Koundé a görögök elleni 2-2-es döntetlen során lépett pályára, a Gibraltár elleni 14-0-ás győzelmet a kispadról figyelte. A dánok legyőzték Szlovéniát (2-1) és kikaptak Észak-Írországtól (2-0), Christensen végigjátszotta mindkét mérkőzést. Lewandowski a lettek elleni, 2-0-ra megnyert barátságos meccsen volt eredményes.

***