A Ti emlékeitek: 2009, Chelsea, Iniesta

Olvasóink visszaemlékezései a 2009-es Iniesta gólról

Iniesta belőtte 2009 tavaszán, és azzal a góllal felejthetetlen pillanatot szerzett minden Barcelona szurkoló számára. Ezért – egy újabb Chelsea – Barcelona párharc előtt – kérdeztünk most meg titeket a Facebook oldalunkon, hogy kinek milyen emlékei vannak arról a pillanatról. A nekünk legjobban tetsző válaszokat olvashatjátok most alább. 

Helen Károly

„Pfuuuuu. Ugráltam egy helyben aztán kikapcsoltam a tv-t mert nem bírtam idegileg azt a maradék 2-3 percet”

Korpás Miklós

„Alanya, szálloda, úgy ordítottam az erkélyen, hogy majdnem rám hívták a rendőrt. Remélem a csoda megismétlődik kedden. HAJRÁ BARCA!!!”

Lole Norbert

„Fél órán át ugráltam az ágyon miközben örjöngtem :)”

Ács Ádám

„Koleszben néztük valami mini TV-n, úgy ugráltam örömömben, hogy még alattunk is hallották. :D”

Zoltan Tengely

„Engem épp madridista barátom oltott telefonon, hogy kiestünk, aztán jött a Don, én meg elhajítottam a telómat és üvöltöttem önkívületben!! Felejthetetlen élmény volt :)”

Kántor Zoltán

„Kiabáltam este, rohangáltam a házban, ugráltam, anyáek már kb 1 órája aludtak…majd kiszaladtak, mert azt hittek betörő van a lakásban. Sikított amikor beleordítottam az arcába, hogy “oooott vaaaaaaan.” Először komplett hülyének néztek, aztán értették, hogy mekkora öröm volt nekem. 😀 hajnali 2-ig nem is tudtam aludni.’

Papp Albert Zsolt

„Futás fel-alá mint Pep, akinek nem járt az òrája (by Horti Gábor) persze faltòl-falig a szobába :D”

Sipos Szabolcs

„Ülök a fotelban, pattogatott kukorica ölemben, Iniesta gól, felugrok az összes kukorica a levegőbe, utána a földre , az a 10 perc takarítás mire felszedtem megért minden percet. Még meccs után 1 órával is extázisban voltam 🙂

Kapcsándi Róbert

„Sosem felejtem el..:) Övrebő sportárs nem volt a helyzet magaslatán és ebből jól jött ki a csapat…De benne volt az a gól a levegőben… Egy hihetetlen szezon veszett volna oda, de hála Isten Iniesta fantasztikusan találta el a labdát… A gól után 1 perccel az intézeti nevelő kiabálva jött fel az emeletre hogy mit örjöngök egymagam mint valami idióta…:D Életre szóló football élmény…

Ferencz Balázs

„Otthon néztük a családdal (a macskánk is). Mikor átléptük a félpályát a tesómmal egyből felálltunk és adtuk az instrukciókat. Így tettünk a gól előtt is. Mikor jött a vissza passz már téptük a hajunkat és a ruhánkat, majd tesóm szokásos felkiáltása aztán bumm. Ordítás, üvöltés, levegő-box és egyéb törzsi táncok. Szegény macsek a kert végéig futott 😄 Az egyik legboldogabb pillanat volt amit átéltem tv előtt. Forca Barca!”

Ferencz Ákos

„Franczi (a macsek, RIP), a plafonon futva menekült ki. Másnap Barca mezben mentem angol érettségire. A tanárok majdnem idegbajt kaptak mikor megláttak, de mondtam nekik hogy csak érettségi első nap kötelező a csini, meg amúgy is.. innentől csak Iniestát szólítom Tanár Úrnak 😀 Írásbeli és hallgatózós közt volt 5 perc szünetünk, amikor a padon állva toltam az Iniestát éltető dalunkat, ami azóta a csengőhangom is. Többiek kértek hogy legalább most ne, de annál jobban toltam 🙂

Zriki Sabry

„Falhoz vágtam a távirányítót Essien góljánal, aztán Iniesta találatánál megint, a távirányító nem élte túl, és a szomszédok sem örültek a csattogásnak, ordibálásnak :D”

Szabó Kristóf

„Egyedül néztem otthon. 9 évvel ezelőtt kamaszként az volt a szokásom, hogy minden Barca meccs előtt megborotválkoztam. Aznap is így tettem. Egyfajta rituálé volt, ahogyan az is, hogy minden Barcás cuccomat felvettem. Hiába volt már bőven tavasz én a téli sapkámban, sállal, mez, nadrág, sportszár és a hátamon a zászló. Az utolsó negyed órában a sírás kerülgetett. Annyira magam alatt voltam, hogy mindent levettem magamról. Egy szál kolbászban néztem tovább a meccset, hitehagyottan. Aztán jött ez az alacsony kis spanyol srác és mindenkit jól meg is b***ott. Szóval én elmondhatom magamról, hogy Andrés Iniesta nekem rúgta a gólt. Hogy felöltözzek.”

Debreczeni Márk

„Koliban néztük. Szigorú, egyházi suli kolijában. Már villanyoltás volt, 10 órakor, de az ügyeletes tanár megengedte, hogy csendben nézhetjuk a meccset a végéig. Barcelona drukkerek persze többségben voltunk, mire Guardiola után a cserejátékosok odaértek Iniestához, addigra a folyosó végén lakó koli igazgató is odaért a szobájából hozzánk… Hétvégén persze büntetésen volt az egész társaság… Kimenő megvonással jutalmaztak a gólörömünket. Mi persze egy cseppet sem bántuk, a Chelsea drukkerek és a semleges szurkolók már eléggé :D”

Lee Zo

„Délelőtt 10-kor keresztszalag műtétem volt (persze focitól). Este 6-kor ébredtem az altatásból. Nyugtáztam hogy a megfelelő lábam lett megműtve, és már vettem is elő az előző nap Anyámékkal behozatott 13cm- es képátlójú tv-t. Persze antennás fekete-fehér szemcsés képű kulasonic volt. Ha a hasam fölött tartottam lehetett valamit látni. 8kor vizit, vázoltam mire várok, tv-vel a hasamon. Azt mondták nyomják belém az infuziós fájdalomcsillapítót, 20 perc és alszok. Az első félidőt megnéztem, zabszem a se**ben, fakk essien… Utánna se kép, se hang.. Valami isteni csoda miatt felébredtem a 88.percben… Jött Iniesta és kiabáltam, csapkodtam a levegőbe.. Aztán megint sötét. :D” 

Rbnk Csaba

„Külföldön néztem, +7 órás időeltolódás miatt hajnali órákban. A társalgóban a maradék perceket az izgalomtól már a Tv előtt állva töltöttem. A fél folyosó aznap az én érthetetlen magyar nyelvű “OTTVANB***MEG”-emre ébredt. Mai napig könnyeket csal a szemembe.”

Soltész József

„17 éves voltam, ment a Xavi oldalpassz Alvesnek, ő szerintem az idény első normális beadását végrehajtva tekert középre.. kicsúsztatják Bojan elől, Eto’o-tól elpattan.. Essien nem tud tisztázni, Messi nem lő, hanem továbbtolja… és jön Iniesta, s vele együtt a történelem. Kisgatyára leöltözve-ordibálva szaladgáltam végig a lakáson. Apám felriadt, azt hitte már meló.. Életem élménye.. talán a 6:1-nél is nagyobb.”

Németvarga Áron

„Koliban néztük, vagy fél percig üvöltöttem, felborogattam egy halom széket. A nevelőtanár nem szólt semmit, megértette :D”

Csicsók Olivér

„Egy négyemeletes panel házban elünk! Mondanom se kell, hogy fél11 körül mikor a gól született hatalmas örjöngés és üvöltözésbe törtünk ki édesapámmal! A házban mindenki felébredt még a szembe lévő házban is sorban kapcsolódtak fel a villanyok, tényleg mindenki ránk ébredt fel, kivéve a 4 hónapos beagle kis kutyánk aki mellettünk vígan aludta át ez a történelmi sikert! :D”

Mácsai Attila 

„Nincsenek szavak arra amit akkor éreztem. Mai napig a kedvenc Barca gólom!!!!!!”

Hutkai Dániel

„Egy pláza kávézójában néztem a meccset aminek padlótól falig tartó üvegablaka volt. Mikor Iniesta belőtte a gólt úgy felugrottam, hogy a székkel majdnem kitörtem az ablakot és ott ugráltam örömömben:D”