Messi góljai a klubtörténelem legszebbjei – VIDEÓ

64 találat közül választották ki | Voksok több, mint 160 országból

 

Leo Messi annyi fantasztikus gólt szerzett már, hogy nem meglepő: az argentin találatai foglalják el a dobogó mindhárom fokát a katalán egyesület által lebonyolított voksoláson, melyen a klub a történelmének legszebb góljait kereste. 

A Barcelona 2018. decemberében indította útjára a szavazások sorozatát, melynek a célja az volt, hogy a culék szerte a világon eldöntsék: melyik gól volt a legszebb a klubtörténelem során? Az egész folyamat során végül több, mint 500.000 voksot adtak le a magukat több, mint 160 országból aktivizáló résztvevők.

A procedúra elején 64 találatot jelöltek ki a szervezők, melyeket egyenes kiesés párharc alapján szűkítették le négy döntős találatra. Aki megnézné az egész szavazás menetét, annak itt a LINK.  A finalisták pedig a következő gólok voltak:

  • Messi szólógólja a Getafe ellen, 2006-2007
  • Messi szólógólja a Real Madrid ellen, 2010-2011
  • Messi szólógólja az Athletic Bilbao ellen, 2014-2015
  • Sergi Roberto hosszabbításban lőtt találata a PSG ellen, 2016-2017

Ahogy az a képen is látható, a győztes végül a Getafe elleni találat lett eléggé meggyőző fölénnyel, amit a Bilbao elleni parádés, a Király Kupa döntőjében szerzett gól követ. Érdekesség, hogy az ősi rivális ellen lőtt kulcsfontosságú csodagól „csak” a harmadik helyre futott be. A szavazás is mutatja: Messi a klubtörténelem meghatározó, korszakos alakja.

*****